• Haberler
  • Gündem
  • Bakan Şimşek Türkiye Yatırımlarından Bahsederken Siri Devreye Girdi: Bir hata oldu, lütfen tekrar deneyin

Bakan Şimşek Türkiye Yatırımlarından Bahsederken Siri Devreye Girdi: Bir hata oldu, lütfen tekrar deneyin

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in A Haber'de konuk olduğu canlı yayında enteresan bir an yaşandı. Türkiye'ye neden yatırım geleceğini anlatan Şimşek'in sözünü kesen iOS'un sesli asistanı Siri çalışmaya başladı.

Bakan Şimşek Türkiye Yatırımlarından Bahsederken Siri Devreye Girdi: Bir hata oldu, lütfen tekrar deneyin

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in A Haber’de konuk olduğu canlı yayında yaşanan an çok konuşuldu. Türkiye’ye neden yatırım geleceğini anlatan Şimşek’in sözünü kesen iOS’un sesli asistanı Siri'den “Bir hata oldu, lütfen tekrar deneyin” sesi geldi. Siri’yi duyduğunda ne olduğunu anlamayan Şimşek, daha sonrasında ise “Siri devreye girmiş” diyerek gülümsedi. Siri’yi kapatan Şimşek, konuşmaya devam etti.

Yayında enflasyonun sert bir düşüş yaşayacağını belirten Şimşek, “Reform programımız milletimizi pahalılıktan kurtaracak” diye konuştu. Şimşek, “Çok kazananlar, mutlaka Maliye kapınızı çalacak” diyerek vergi denetiminde de “yapay zeka vergi müfettişi” kullanabileceklerini açıkladı.

Şimşek ayrıca küresel piyasalardaki oynaklık veya çalkantının geçici bir panik atağa benzediğini söyleyerek şöyle devam etti:

“Merkez üssü Japonya’dır ama yansımaları global oldu. Tetikleyen faktör ABD’nin yumuşak riski başaramaması riski ve resesyona girme riski; bilindiği gibi şirket değerlemeleri, piyasa değerlemeleri oldukça şişkin. Eğer ekonomide yavaşlama olur şirket karlılıkları bunu destekleyici nitelikte olmazsa tabii ki bir düzeltme beklenebilir.”

Bakmadan Geçme