• Haberler
  • Gündem
  • Bakan Tunç: Dokunulmazlıklara yargı yolu açılabilir

Bakan Tunç: Dokunulmazlıklara yargı yolu açılabilir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, mecliste bekleyen dokunulmazlık dosyasının 800'e ulaştığını ve bunların büyük çoğunluğunu terör propagandası oluşturduğunu söyledi.

Kuzey Irak’ta 12 şehit verilmesinin ardından DEM Parti yöneticileri ve milletvekillerinin mecliste yapmış olduğu açıklamalar, DEM Parti milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını yeniden gündeme getirdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Yargı Reformu toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, terörü destekleyen ve bu yönde açıklamalarda bulunanlara prim verilmeyeceğini belirterek Mecliste bekleyen dokunulmazlık dosyasının 800’e ulaştığını açıkladı.

Seçilmiş Milletvekilleri Terör Konusunda Devletin Milletin Yanında Olması Gerekir

Bakan Tunç, şunları kaydetti:

“Terörle mücadelemiz kesintisiz ve kararlı bir şekilde devam edecek. Özellikle terörü destekleyenler, terörün maşasını tutanlar bakımından da mücadelemiz her zaman devam edecek. Özellikle terörün konuşulduğu bir yerde insan hakları konuşulamıyor, teörün konuşulduğu bir yerde yaşam hakkından söz etmek mümkün değil. Dolayısıyla siyasetçilerimizin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde seçilmiş olan milletvekillerinin özellikle terörle mücadele noktasında devletimizin milletimizin yanında olması gerekiyor. Herkesin sorumlu davranması gerekiyor. Eğer siz milletten yetki almış ve o kürsüde konuşuyorsanız milletin beklentilerine uygun sözler sarf etmeniz gerekiyor. Eğer sarf etmez terörü destekleyen açıklamalarda bulunursanız elbette orada konu yargıya intikal eder. Bu anlamda da mecliste çok sayıda dokunulmazlık dosyası var. Yaklaşık 800’ü buldu.

800 Dosyanın Büyük Çoğunluğu Terör Propagandası İle Alakalı

800 dokunulmazlık dosyasının büyük bir bölümü de terör propagandasıyla alakalı. Dolayısıyla bu milletvekilleri açısında gerçekten özellikle meclis gündemine hakim. Şuan da karma komisyonlarda bekleyen dosyalar var bu dosyalarla ilgili hangi kararların verileceğini elbette ki meclisteki ilgili komisyonlarımız verecektir. Özellikle devletimizin birlik beraberliğini, ülkemizin bütünlüğünü bozmaya yönelik bu tür teşebbüslere kesinlikle müsaade etmeyeceğimizi ifade etmek istiyorum.”

DEM Parti’nin Diyarbakır’daki Gençlik Kongresi’yle ilgili olarak da soruşturma açıldı. Orada 52 şahıs gözaltına alınmıştı bunların 23 ile ilgili işlemler devam ediyor. Gözaltı ve mahkemeye sevkler olacaktır.

Federasyon Tartışması

Bakan Tunç, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun “Federasyon konusu tartışılabilir” sözlerinin hatırlatılması üzerine de; “Federasyon tartışması söz konusu değil. Türkiye’de bunların tartışılması bir kere söz konusu olamaz bunu kabul etmek mümkün değil. Anayasamızın üçüncü maddesi açık. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Bu anayasamızın üçüncü maddesi değiştirilemez maddelerindendir. Dolayısıyla değiştirilemez maddelerin tartışılmasıyla ilgili bir durum söz konusu olamaz.” açıklamasında bulundu.

Bakmadan Geçme