• Haberler
  • Gündem
  • Bakanlık açıkladı: En çok hile yapılan gıdalar belli oldu

Bakanlık açıkladı: En çok hile yapılan gıdalar belli oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tespitlerine göre, en çok hile yapılan gıdalar arasında zeytinyağı, et ürünleri ve süt ürünleri öne çıkıyor. Tüketicilerin bu ürünlere karşı dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor.

Bakanlık açıkladı: En çok hile yapılan gıdalar belli oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda kontrolleri sırasında piyasada tespit ettiği taklit ve tağşiş ürünleri kamuoyuyla paylaşıyor. Bakanlığın Güvenilir Gıda websitesinde, sağlık açısından tehlike oluşturabilecek bozulmuş veya değiştirilmiş ürünlere dair bilgiler yer alıyor ve bu liste düzenli olarak güncelleniyor.

9 Ekim itibarıyla, 546 ürün taklit veya tağşiş kategorisinde kaydedildi. Bu listede zeytinyağı, 200'den fazla sorunlu ürünle ilk sırada yer alıyor. Zeytinyağının ardından, 150'ye yakın ürünle et ve et ürünleri geliyor. Üçüncü sırada ise süt ve süt ürünleri bulunuyor; bu kategoride de 80'e yakın sorunlu ürün listelenmiş durumda.

Bakanlık, bu tür ürünlerin tespit edilmesiyle tüketicilerin sağlığını korumayı amaçlıyor. Taklit ve tağşiş ürünlerin yaygınlığı, gıda güvenliği konusunda endişeleri artırırken, bu tür denetimlerin önemi bir kez daha vurgulanıyor. Tüketicilerin, bu tür ürünler hakkında bilgi edinmeleri ve güvenilir kaynaklardan alışveriş yapmaları büyük önem taşıyor.

Bakmadan Geçme