• Haberler
  • Gündem
  • Bakanlık Kayseri'deki Taciz Olayı Hakkına Açıklama Yaptı! Korumaya Alındılar

Bakanlık Kayseri'deki Taciz Olayı Hakkına Açıklama Yaptı! Korumaya Alındılar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kayseri'de 7 yaşındaki Suriye uyruklu çocuğun tacize uğradığı iddiasıyla ilgili, 'Mağdur çocuk, kardeşleri ve anne emniyetteki işlemlerin ardından devlet korumasına alınmıştır' açıklamasını yaptı.

Kayseri'de 5 yaşındaki bir çocuğa taciz iddialarının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yaptı.

DEVLET KORUMASINA ALINDI

Bakanlık, mağdur çocuk ve ailesinin devlet korumasına alındığını belirterek, suçlunun en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacaklarını ifade etti. İddiaların ardından çıkan provokasyonlar nedeniyle bazı ev ve işyerlerinin yakıldığı bildirildi. Bakanlık, mağdur çocuk ve ailesine psikososyal destek sağlandığını da açıkladı.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında 'Kayseri'de 7 yaşındaki Suriye uyruklu çocuğa taciz iddiası' şeklinde yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. Olayın emniyet birimlerine intikal ettiği anda İl Müdürlüğü ekiplerimiz ivedilikle harekete geçmiştir.

Mağdur çocuk, kardeşleri ve anne emniyetteki işlemlerin ardından devlet korumasına alınmıştır. Uzman ekiplerimiz tarafından çocuğa ve ailesine yönelik psikososyal destek süreci başlatılmıştır. Bakanlık olarak dava sürecine müdahil olarak suçlunun en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacağız" denildi. 

 

 

NE OLMUŞTU

Kayseri'de Suriyeli vatandaşın 6 yaşındaki Suriyeli bir çocuğa tecavüz ettiği iddiaları sonrası başlayan olaylar şehri ayağa kaldırmış durumda. Suçüstü yakalanan Suriyeli vatandaşın cinsel istismara dair görüntüleri ortaya çıktı.

Olayın yaşandığı Danişmentgazi Mahallesi'nde tuvalette küçük çocuğa cinsel istismarda bulunan Suriyeli, mahalle sakinleri tarafından suçüstü yakalandı.

O anların videosunu da çeken mahalle sakinleri, tacizde bulunduğu iddia edilen Suriyeli tacizciyi darp ederken toplanan mahalle halkı Suriyelilere ait ev ve iş yerlerini ateşe verdi.

Bakmadan Geçme