Bankalar Faiz Oranlarını Güncelledi! Fark Açıldı

Bankada parası olanları yakından ilgilendiriyor. Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu toplantısı karar metninde takip ettiğini vurguladığı TL mevduat faiz oranları yeni haftaya istenilen seviyede başlayamazken bankalar arasında TL mevduat faiz oranları arası fark oldukça açıldı. 92 gün vadeli mevduata yüzde 35 veren de var yüzde 52 veren de. İşte detaylar...

Merkez Bankası’nın geçen hafta Para Politikası Kurulu kararı sonrası izlediğini söylediği TL mevduat faizlerinde gözle görünür bir yükseliş yaşanmasa da bu hafta bankalar arası faiz farkı oldukça açıldı.

Bankalar en çok tercih edilen 92 gün vadeli TL mevduata yüzde 35 faiz de veriyor yüzde 52 de. 50 bin lira altı tasarrufa kamuda yüzde 40-43 arası değişen TL mevduat faizi İş Bankası’nda yüzde 43, Enpara’da yüzde 42, Akbank’ta yüzde 37, Garanti’de yüzde 46, Denizbank’ta yüzde 49, ING’de yüzde 52 olarak uygulanıyor.

Merkez Bankası haziran Para Politikası Kurulu toplantısı öncesindeki haftalarda bankalar mevduat faiz oranlarında indirime gitmeye başladı.

Öyle ki PPK öncesi günden bir ay öncesine göre 4 puanlık düşüşler gözlendi TL mevduat faizlerinde ve en yüksek miktarlı tasarrufa bile yüzde 50 faiz veren banka neredeyse yoktu.

PPK sonrası karar metninde Merkez Bankası TL mevduat faizlerindeki seyri izlediğini gerekirse makroihtiyati tedbir alacağını açıkladı.

Bakmadan Geçme