• Haberler
  • Sağlık
  • Baş Dönmesi Neden Olur? Bu Belirtiler Varsa Hemen Doktora başvurun!

Baş Dönmesi Neden Olur? Bu Belirtiler Varsa Hemen Doktora başvurun!

Gün içinde yaşayabildiğimiz baş dönmesi bazen olağan gibi görünse de bir hastalık habecisi olabilir. Peki baş dönmesi neden olur? Hangi baş dönmeleri tehlikelidir? Sürekli başım dönüyor diyorsanız bu haber size göre.

BAŞ DÖNMESİ NEDİR?

Baş dönmesi ; kişinin etrafındakileri hareket ediyormuş gibi hissetmesi, göz kararması, uyuşukluk, sersemlik ve denge kaybı yapabilen tıbbi bir durumdur. Baş dönmesi yaşayan kişiler, ayakta durmakta zorlanabilir, bayılabilir bunun yanında başka semptomlar bulunabilir.

Baş Dönmesi Neden Olur? Bu Belirtiler Varsa Hemen Doktora başvurun!

Baş dönmesinin birçok sebebi bulunabilir. Baş dönmesine sebep olan şeyler ciddi hastalıklar olabildiği gibi, bazen açlık gibi herkesin yaşayabileceği basit bir sebep de olabilir. Ancak baş dönmesinin yaygın hissedilmesi, önemsenmemesi gerektiği anlamına gelmez. Baş dönmesi şikayeti olan kişilerin, bu durumun altında yatan sebepleri bilmesi gereklidir. Devam eden ve gittikçe süresi uzayan baş dönmeleri, yaralanmalara sebep olabileceği gibi bir hastalık sebepli de olabilir.

BAŞ DÖNMESİ NEDEN OLUR?

Baş dönmesi yaşayan kişiler, genelde neden baş dönmesi yaşadıklarını anlayabilirlerr. Açlık durumu, kadınlarda adet dönemleri, hamilelik, bazı duygu durumları insanların anlık baş dönmeleri yaşamasına sebebiyet verebilir.

Baş Dönmesi Neden Olur? Bu Belirtiler Varsa Hemen Doktora başvurun!

Altında yatan bilinen bir neden yokken kişinin baş dönmesi yaşaması, hem moral bozucu hem de endişe verici olabilir. Şiddetli baş dönmesi ve eşlik eden kusma hissi, kişinin gündelik işlerini aksatacak seviyede hayatını etkileyebilir. Baş dönmesi nedenleri şu şekildedir:

  -Ani ve hızlı hareketlerde bulunmak, kendi etrafında dönmek
 - Fiziksel olarak çok yorulmak, yoğun spor yapmak
 - Uzun süreli açlık, susuzluk

BAŞ DÖNMESİ NE ZAMAN TEHLİKELİ OLUR?

Baş dönmesi ile birlikte başka semptomların da görülmesi tehlikeli bir durumun habercisi olabilir. Baş dönmesi ile birlikte görülmesi durumunda tehlike oluşturabilecek semptomlar şu şekildedir:

   -Şiddetli baş ağrısı,
   -Göğüs ağrısı,
   -Nefes darlığı,
   -Soğuk terleme,
   -Mide bulantısı veya kusma,
   -Görme bozuklukları,
   -Bilinç bulanıklığı,
   -Bilinç kaybı,
   -İşitmede problemler,
   -Yüz bölgesinde uyuşukluk.

Bu ve benzeri semptomlar mevcut ise en kısa zamanda bi doktora başvurmanız en iyi seçenek olacaktır.

Baş Dönmesi Neden Olur? Bu Belirtiler Varsa Hemen Doktora başvurun!

 

Bakmadan Geçme