• Haberler
  • Yerel
  • Bayramda Şeker Komasına Giren Çocuk Hayatını Kaybetti

Bayramda Şeker Komasına Giren Çocuk Hayatını Kaybetti

Hakkari'de Kurban Bayramı'nın birinci günü şeker komasına giren 10 yaşındaki Berat Ölmez hayatını kaybetti.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Kurban Bayramı'nın ilk gününde Berat Ölmez (10) şeker komasına girdi ve Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesine alındı.

3 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI

Maalesef, 3 gün süren yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetti. Şeker koması, şeker hastalığı olan kişilerde hızlı bir şekilde şekerin yükselmesi veya düşmesi sonucu ortaya çıkan, bilinci kapatan ve ölümcül risk taşıyan bir hastalıktır.

Şeker hastalarının şeker koması riskini azaltmak için düzenli olarak insülin kullanmaları, uygun şekilde beslenmeleri ve enfeksiyon risklerine karşı dikkatli olmaları önemlidir. Ancak ne zaman ve nasıl olacağı belli olmayan bir durum olduğu için sürekli olarak takip ve dikkat gerektirir.

HAYATINI KAYBETTİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Kurban Bayramı'nın ilk günü Berat Ölmez (10) şeker komasına girdi. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesine alınan çocuk, 3 gün süren yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetti. Ölmez'in cenazesi Esenyurt Mahallesi'ne bağlı Mezarlık TOKİ'de defnedildi. 

Bakmadan Geçme