• Haberler
  • Gündem
  • Bayramın İkinci Günü Yollarda Kaç Tane Kaza Oldu? Kaç Kişi Öldü? Acı Bilanço Açıklandı!

Bayramın İkinci Günü Yollarda Kaç Tane Kaza Oldu? Kaç Kişi Öldü? Acı Bilanço Açıklandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinin ilk 2 gününde meydana gelen trafik kazalarında 16 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet ve Jandarma trafik ekiplerinin vatandaşların güvenliği için gerekli önlemleri aldığını ve denetimleri büyük bir hassasiyetle sürdürdüğünü belirtti.

16 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bayram tatilinin ikinci günü olan 16 Haziran Pazar günü, 24 saatlik sürede 726 trafik kazasının meydana geldiğini bildiren Yerlikaya, bu kazalarda 11 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1295 kişinin yaralandığını açıkladı. Bayram tatilinin ilk 2 gününde (Cumartesi ve Pazar) maalesef 16 kişi hayatını kaybetti.

Ekiplerin, 289 bin 700 aracı denetlediğini belirten Yerlikaya, 18 bin 889 araca hız ve radar işlemi, 17 bin 227 araca ise diğer işlemlerin yapıldığını kaydetti. Bakan Yerlikaya, trafik kazalarının önlenmesi için vatandaşların dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Ali Yerlikayanın paylaşımı şu şekilde:

Emniyet ve Jandarma trafik ekiplerimiz vatandaşlarımızın güvenliği için denetimleri büyük bir hassasiyetle aralıksız sürdürüyor.

Bayram tatilinin 2. günü 16 Haziran 2024 Pazar günü 24 saatlik sürede:

726 trafik kazası meydana geldi.11 kişi maalesef hayatını kaybetti.1.295 kişi yaralandı.289.700 araç denetlendi.18.889 araca hız ve radar işlemi,17.227 araca ise diğer işlemler yapıldı.

Bayram tatilinin ilk 2 gününde (Cumartesi ve Pazar) maalesef 16 kişi hayatını kaybetti.  
2.716 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım.

Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil.

YOLUN SONU BAYRAM OLSUN

 

 

Bakmadan Geçme