• Haberler
  • Gündem
  • BBP Genel Başkanı Destici Kızının TBMM'de İşe Alınması İle İlgili Açıklama Yaptı

BBP Genel Başkanı Destici Kızının TBMM'de İşe Alınması İle İlgili Açıklama Yaptı

BBP lideri Mustafa Destici, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında kızının TBMM'de 100 bin TL maaşla işe başladığı iddialarına ilişkin açıklamada bulunmuştu. Destici, katıldığı canlı yayında iddialara cevap verdi ancak gazeteci Kübra Par'ın sorusu üzerine gergin anlar yaşandı. Kübra Par Destici'ye ne dedi? Detaylar haberimizde...

Siyasette son günlerin sıcak gündemi 2 siyasetçinin çocuklarının TBMM'de yüksek maaşla işe başladığı yönündeki iddialar oldu. 

AK Parti'li eski milletvekili Necdet Ünüvar'ın kızı Münevver Şeyma Solmazgül'ün kısa süre önce TBMM'de işe Destek Hizmetleri Başkanlığı’nda Başkan Yardımcısı olarak işe alındığı iddia edildi.

BBP Lideri Destici’nin kızı Özgül Hilal Destici de Meclis Strateji Geliştirme Başkanlığı’nda ‘programcı’ kadrosundan işe başladığı iddialar arasında yer aldı.

BBP lideri Mustafa Destici, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili açıklama yaptı.

‘İŞİ EVLATLARIMIZA KADAR İNDİRMEK EN BÜYÜK NAMUSSUZLUKTUR’

Destici, kızı Özgül Hilal Destici’nin TBMM’de kadroya alındığı tartışmalarına ilişkin, “Gelip benim yüzüme sorun ne soracaksanız. Ne söyleyecekseniz gelip bana söyleyin. Bizim cevabını veremeyeceğimiz hiçbir soru yoktur. Hayatımızda da herhangi bir leke yoktur. Biz vatan, milleti, din, devlet, ahlak ve inançlarımız adına siyaset yapıyoruz.

Bu iftira kampanyasının arkasından bir kere daha söylüyorum. Ben her namazın arkasında ‘Yarabbi senin rızan dışında söz söyletme, iş yaptırma’ diyerek yoluma devam ediyorum.

Bugüne kadar Cenab-ı Hak bizi bütün bu iftiracıların şerlerinden ve saldırılarından muhafaza etti ve inşallah bundan sonra da etsin. Yıkılmadık, yıkılmayacağız. Biz inanarak ve doğrularla yolumuza devam ediyoruz. Bana her türlü sözü söyleyebilirler ama işi evlatlarımıza kadar indirmek en büyük alçaklıktır, namussuzluktur, onursuzluktur, haysiyetsizliktir.

TBMM’de 5 bin üzerinde personel vardır. Onların tamamı hangi yasa, usul, kanunla işe girmişse benim evladımda aynı usulle işe girmiştir. 100 bin TL’nin üzerinde maaş alıyormuş. Bordrosunu bu sabah istedim. Kesintiler sonrası eline geçen rakam 37 bin TL’dir. Bakalım bu yanlışı düzeltecekler mi? Bu iftiralarından dolayı bir özür dileyecekler mi? Burada kasıt ve hedef belli. Bu tamamen yalan ve iftiradır” dedi.

DESTİCİ'NİN KIZI HANGİ OKUL MEZUNU?

Özellikle sosyal medyada süren tartışmalar sonrası hiç bir açıklama yapmayan Özgül Hilal Destici'nin hangi okul mezunu olduğu ve hangi vasıfla TBMM'de işe başladığı bilinmiyor.

Açık öğretim mezunu olduğu iddia edilen Özgül Hilal Destici'nin hangi liayakat esası ile işe alındığı merak konusu oldu. 

MECLİS'İN PERSONEL KURALI İHLAL EDİLMİŞ

Meclisin uygulamasına göre milletvekillerinin yakın akrabaları TBMM'de personel olarak işe alınamadığı gibi milletvekillerinin danışman kadrolarında da görev alamıyorlar.

Mecliste işe başlayabilmek için, "Sınava başvuruda bulunacak adayların;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinde yer alan genel şartları taşımaları,

b) Sınav açılan kadrolar için aranan şartları taşımaları ve belirtilen KPSS puan türünden en az yetmiş puan almış olmaları, gerekmektedir." şartlarını taşımaları gerekiyor. 

Destici'nin kızının bu şartları taşıyıp taşımadığı da merak konusu oldu.

KÜBRA PAR'DAN DESTİCİ'Yİ TERLETEN SORU!

Mustafa Destici'nin kızının Mecliste işe başlamasıyla ilgili tartışmalar devam ederken Destici, TV100'de Kübra Par'ın konuğu oldu. Kübra Par'ın "600 milletvekili TBMM'de çalışsın diye çocuklarını işe sokacak olursa, bu vatanın evlatları nasıl iş bulacak?" Sorusu Mustafa Destici'nin zor anlar yaşamasına neden oldu.

Destici, Kübra Par'ın sorusu karşısında "Ne yani? Siyasetçilerin kız çocukları çalışmasın, evde mi otursun?" Diyerek cevap vermekle yetindi.

Kübra Par ve Destici arasındaki polemik sosyal medyanın da gündemine oturdu.

 

 

Bakmadan Geçme