Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar Olacak?

Aralık ayının enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla bedelli askerlik ücretlerine zam bekleniyor. Bedelli askerlik ücreti nasıl hesaplanıyor? Bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? sorularının cevabı merak konusu oldu.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur maaş zamları da netlik kazanmış oldu. 
Askerlik çağına gelen veya yaşı geldiği halde yıllardır farklı nedenlerden dolayı askere gitmeyen gençlerin beklediği ve tercih ettiği bedelli askerlikte fiyatları da memur maaş zammıyla birlikte belli oldu.
Bedelli askerliğe uygulanan zamlar memur maaşıyla endeksli. Memura yapılan zam oranında bedelli askerlik ücretine de zam yapılıyor.
4 yıl önce yasalaşan kanunla yürürlüğe koyulan bedelli askerlik yılda iki kez zamlanıyor. Son olarak 2023'ün Ocak-Haziran döneminde 104 bin 84 TL olan bedelli askerlik ücreti, Temmuz-Aralık dönemi için 122 bin 351 liraya çıkartılmıştı.
Bedelli askerlik tutarı, geçmişte yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki orana sabitlendi.

Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar Oldu?

Memur maaşlarına gelen zam ile birlikte bedelli askerlik ücreti 182 bin 608 TL olacak. Bedelli askerlik ücretinin kesinleşmesi için ise bir genelge yayımlanması bekleniyor.
Memur ve emeklinin maaş zammının belli olmasının ardından aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte memur ve memur emeklileri yüzde 49,25 zam alacak.
Bu oranla birlikte bedelli askerlik ücreti ise 122 bin 351 liradan 182 bin 608 TL olacak.
Bedelli askerlik ücretinin kesinleşmesi için ise bir genelge yayımlanması bekleniyor.

Bedelli askerlik ücreti neye göre hesaplanıyor?


7179 sayılı Askeralma Kanunu 9’uncu maddesi gereğince bedelli askerlik bedel miktarı memur aylık katsayısına göre her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yeniden tespit edilmektedir.

Bakmadan Geçme