• Haberler
  • Dünya
  • Belçika Başbakanı Alexander De Croo Neden İstifa Etti? Avrupa Birliği Dağılıyor mu?

Belçika Başbakanı Alexander De Croo Neden İstifa Etti? Avrupa Birliği Dağılıyor mu?

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un erken seçim kararının arından bir şok haber de Belçika'dan geldi. Belçika Başbakanı Alexander De Croo istifa etti. Avrupa Parlamentosunda yaşanan seçimler sonrasında Avrupa karıştı!

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Avrupa Parlamentosu seçimleri için bugün sandık başına giden liderlerdendi. Oy verdikten sonra açıklama yapan De Croo, "Avrupa'da ve Belçika dahil bütün ülkelerde bir dönüm noktasındayız” dedi.

Avrupa Parlamentosu seçimleri için bugün sandıkların kurulduğu ülkelerden biri Belçika oldu.

Oy verdikten sonra açıklama yapan Başbakan De Croo, "Her seçim önemlidir ve her seçimde insanlar bunun şimdiye kadarki en önemli seçim olduğunu söyleyecektir. Ama bence gerçekten de Avrupa'da ve Belçika dahil bütün ülkelerde bir dönüm noktasındayız” dedi.

BELÇİKA BAŞBAKAN'I NEDEN İSTİFA ETTİ?

Avrupa Parlamentosu'nda mevcut Belçika hükümeti, Fransa'daki yönetimin yaşadığı gibi bir hezimet yaşadı. Meclis çoğunluğunu kaybeden Belçika hükümeti Başbakanı Alexander De Croo bu yüzden istifa etti.

AVRUPA BİRLİĞİ DAĞILACAK MI?

Avrupa Parlamentosu seçimleri düzenlenmeden bir hafta önce yapılan bir araştırmaya göre Avrupa Birliği vatandaşlarının yarısından fazlası gelecek çeyrek asırda birliğin dağılabileceği görüşünde.

Avrupa Parlamentosu seçimleri düzenlenmeden bir hafta önce yapılan bir araştırmaya göre Avrupa Birliği vatandaşlarının yarısından fazlası gelecek çeyrek asırda birliğin dağılabileceği görüşünde.

Avrupa Dış İlişkiler Konseyi düşünce kuruluşu (ECFR) tarafından hazırlanan araştırmaya göre başta Fransa, Almanya, Belçika ve İtalya olamak üzere birçok AB ülkesinden ankete katılanların çoğunluğu önümüzdeki 10 ila 20 yılda AB'nin dağılmasının “gerçekçi bir olasılık” olduğunu düşünüyor.

Araştırma ayrıca, Avrupalıların refah konusunda da endişe duyduklarını ortaya koydu. Ankette, Almanların üçte biri ve İtalyan ile Fransızların ise sadece dörtte biri ay sonunda para biriktirebildiğini ifade ediyor.

SEÇİM SONUÇLARI MEVCUT HÜKÜMETLER İÇİN İYİ DEĞİL!

Avrupa Parlamentosu seçim sonuçları mevcut hükümetler için iyi gelmedi. Bu sonuçlara göre birçok hükümetin geçerliliği sorgulanmaya başladı. Belçika ve Fransa'da ise işler karıştı. Bu tür istifa haberlerinin diğer ülkelerden de gelebileceği konuşuluyor.

Bakmadan Geçme