• Haberler
  • Dünya
  • Beşar Esad'dan Suriye Meclisi'nde Türkiye Görüşmesine Yeşil Işık

Beşar Esad'dan Suriye Meclisi'nde Türkiye Görüşmesine Yeşil Işık

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Ankara ve Şam arasında normalleşme sürecine ilişkin müzakerelerin başlatılması yönündeki tekliflere olumlu yanıt verdi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Ankara ve Şam arasında normalleşme sürecine ilişkin müzakerelerin başlatılması yönündeki tekliflere olumlu yanıt verdi.

Geçtiğimiz günlerde, Rusya’nın arabuluculuk çalışmaları ile hızlanan normalleşme sürecinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere üst düzey Türk yetkilileri tarafından yapılan olumlu açıklamalara Suriye tarafından da olumlu ve sıcak bir cevap geldi.

"GÖRÜŞMELER İÇİN ENGEL YOK!"

Suriye meclisinde konuşma yapan Esad, açıklamalarında Türkiye ile normalleşme sürecine ilişkin meselelere de değindi.

Konuşmasında başta Rusya olmak üzere İran ve Irak’ın da arabuluculuk çalışmalarına değinen Esad, “Arabulucuların ciddiyetine ve samimi çabalarına rağmen girişimlerde kayda değer bir ilerleme gerçekleşmedi” ifadelerini kullandı.

Türkiye ile normalleşme görüşmelerine başlamak için herhangi bir engel olmadığını söyleyen Beşar Esad, “İlişkilerin normale dönmesi için Türk güçlerinin Suriye topraklarından çekilmesi gibi mevcut duruma neden olan politikaların tersine dönmesi gerekiyor” dedi. 

"ESAD, ANLAŞMA ÇAĞRISINDA BULUNDU!"

Her iki ülkenin egemenliğini garanti altına alan ve gelecekteki müzakerelerin yol haritasını belirleyen bir anlaşma imzalanması çağrısında bulunan Esad, “Türkiye güçlerini çekmezse görüşmelere başlamayacağımız doğru değil” sözleriyle olası müzakerelere ön koşulsuz yeşil ışık yaktı.

Bakmadan Geçme