• Haberler
  • Spor
  • Beşiktaş Genel Kurul Toplantısı'nda kavga! Ahmet Nur Çebi ibra edilmedi

Beşiktaş Genel Kurul Toplantısı'nda kavga! Ahmet Nur Çebi ibra edilmedi

Beşiktaş Kulübü'nün 01.06.2023-31.05.2024 Dönemi Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Kongreye siyah-beyazlı ekibin eski başkanı Ahmet Nur Çebi'nin katılması sonrası ortalık karışırken ibra oylaması da yapıldı.

Beşiktaş Kulübü’nün 2024 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Kongrede yumruk yumruğa kavga çıkarken Başkan Hasan Arat ve eski başkan Ahmet Nur Çebi önemli açıklamalarda bulundu. Ayrıca ibra oylaması da gerçekleştirildi.

BAŞKAN HASAN ARAT İBRA EDİLDİ

Beşiktaş'ta 03.12.2023 – 31.05.2024 tarihleri arasında görev alan Başkan Hasan Arat ve Yönetim Kurulu ise idari ve mali bakımlardan oy çokluğuyla ibra edildi.Beşiktaş'ta ayrıca Başkan Hasan Arat ve yönetimine, yeni dönemde yapılacak kiralamalarla ilgili genel kurulda yetki verildi.

AHMET NUR ÇEBİ İBRA EDİLMEDİ

01.06.2023 - 03.12.2023 arasında yönetimde bulunan Ahmet Nur Çebi dönemi idari ve mali yönden oy çokluğuyla ibra edilmedi.

ÇEBİ: BU GEDSON'U BEN ALDIM
BU GEDSON'U BEN ALDIM

"Amartey'in yerine Gedson'u konuşalım mı? Bu Gedson'u ben aldım. 1.4 milyon Euro'ya oynuyor. Bugün takımda oynayan Mert, Masuaku, Semih... En zor dönemde Pjanic, Alex Texeira gibi oyuncuları getirdik. Şu an konuşulan rakamların üçte biriyle oynattık.

"BEŞİKTAŞ'IN 100 YILLIK TARİHİNDEN BEN  SORUMLU DEĞİLİM"

"Benzinci kontratı benim Beşiktaş'ta görev almadan önce yapılmış kontratlar. Bunla ilgili davalar da sürüyor. Bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Bu ülkede pandemi oldu. O dönemde her taraf kriz. Kiracılar kirayı ödeyemiyor, dükkanlara müşteri gelmiyor. Bu süreci yok kabul ederek bir şeyler anlatırsanız bize haksızlık etmiş olursunuz. Beşiktaş'ın 100 yıllık tarihinin hepsinden ben sorumlu değilim. Sanki ben sorumluymuşum gibi gösteriliyor.

"OTURUP SUSACAK MISINIZ?"

"Bize sallayın sallayın biz de oturup susacak mıyız. Müsaade edin de cevabımızı verelim. 6,5 sene ikinci başkanlık yaptığım dönemde. Pepe'si, Simao'su sırtımızda yük olduğu dönemde bir feda dönemi yaşadık. Kimse kulübe sahip çıkmazken biz gelip görev yaptık. Ben sabaha kadar gelen hacizlerle uğraştım.

BEŞİKTAŞ'I KİMSEYE YEDİRMEM

"Benim dönemimde 17 tane dava açılmış. Zaman aşımına uğramayan bir sürü dava var. Benim ismim geçmiyormuş, bal gibi de geçiyor. Geçtiği yerlerde ben gereğini yaparım. Ben aciz bir adam değilim. Ben Beşiktaş'ı kimseye yedirmem. Beşiktaş'ın bir kuruşunu yemedim, yedirtmem de."

ÇEBİ: BEŞİKTAŞ BAŞKANINA KİMSE PARMAK SALLAYAMAZ

Beşiktaş eski Başkanı Ahmet Nur Çebi kongrede açıklamalarda bulundu."Ben bu genel kuruldan aldığım yetkiyle başkanlık yaptım bu kulübe. Ayrıldığımdan beri hiç kimseyle ne Ankara'da ne orada, ne burada kimseyle konuşmadım. Ben sizlere hesap vermek için buraya geldim. Beşiktaş Başkanı'na kimse parmak sallayamaz, kimse yuh diyemez ve Beşiktaş Başkanı'na küfür edemez."

"NE ÇALDIM, NE ÇALDIRDIM"

"Ben Beşiktaş'ta ne çaldım ne de çaldırdım. Kaan Bey, siz bankacısınız evet ama ben de iş adamıyım. Bizleri de burada ufak görmeyin. Bankacıyım diye burada bu raporları sunmanızı doğru bulmuyorum. Ben bu kulübe hangi durumda geldim. Ben geldiğimde kulübün durumunu neden söylemiyorsunuz.

"'ARTIK BİR SUS YA!'

Konuşması bölünen Çebi duruma sinirlendi ve seyircinin olduğu kısma: 'Artık bir sus ya, konuşalım. Varsa belgeniz gelin konuşun

'BORCU 200 MİLYON DOLAR İNDİRDİM'

"Ben göreve geldiğimde borç 3 milyar TL'ydi. Karşılığı 582 Milyon dolar. Ben bıraktığımda borç 8.4 Milyar TL'ydi. Karşılığı 288 Milyon Dolar. Bu borcu 200 milyon dolar bu borcu aşağı indirerek gittim. Yeni gelen yönetim 6 ayda 100 milyon dolar borcu yukarı çekti. Bunlar net rakamlar."

Bakmadan Geçme