• Haberler
  • Spor
  • Beşiktaş'ın Derdine Fernando Santos da Çare Olamadı

Beşiktaş'ın Derdine Fernando Santos da Çare Olamadı

Sezonun başından beri kötü gidişata bir türlü engel olamayan Beşiktaş'a kurtarıcı olarak getirilen teknik direktör Fernando Santos da çare olamadı. Tarihinde ilk defa bir sezonda 4 teknik direktör değiştiren Beşiktaş, Şenol Güneş ile başladığı lig yolculuğuna Burak Yılmaz ve Rıza Çalımbay ile devam etti.

Sezonun başından beri kötü gidişata bir türlü engel olamayan Beşiktaş’a kurtarıcı olarak getirilen teknik direktör Fernando Santos da çare olamadı.
Tarihinde ilk defa bir sezonda 4 teknik direktör değiştiren Beşiktaş, Şenol Güneş ile başladığı lig yolculuğuna Burak Yılmaz ve Rıza Çalımbay ile devam etti. 
Ligde ve Avrupa’da kötü sonuçlara engel olamayan siyah-beyazlılar, son olarak efsane oyuncusu Rıza Çalımbay ile de yollarını ayırarak takımı Portekizli teknik adam Fernando Santos’a emanet etti.


İSMİ TARAFTARI HEYECANLANDIRDI


Fernando Santos’un ismi ve kariyeri Beşiktaş taraftarını heyecanlandırdı.  Takımın başına geçmek için İstanbul’a geldiğinde ilk yaptığı açıklamalarla Beşiktaş’ta artık kötü günlerin geride kalacağı mesajını veren ve taraftarlar ile yönetimi de buna ikna etmeyi başaran Santos, ilk çıktığı lig maçında Fatih Karagümrük karşısında 3-0’lık galibiyet alarak gelecek adına ümitlendirmişti.


Sonraki haftalar ise Beşiktaş için kabusun bitmediğinin göstergesi niteliğindeydi. 
Pendikspor ile deplasmanda oynan karşılaşmanın 4-0 kaybedilmesi ile başlayan kabus, Adana Demirspor ve Sivasspor maçları ile devam etti.

FERNANDO SANTOS BEŞİKTAŞ’IN BAŞINDA KAÇ MAÇA ÇIKTI? 


Şampiyonluk yarışından ligin ilk yarısında kopan ve en azından üçüncü olabilmek için mücadele eden bir yandan da gelecek sezonun planlamasını yapmaya başlayan Beşiktaş’da işler istenen şekilde gitmemeye devam etti.


Kurtarıcı olarak takımın başına getirilen Fernando Santos ile çıkılan 10 lig maçının 6’sında rakip ağlara gol bile atamayan siyah-beyazlılarda taraftar iyice çileden çıktı.
Santos ile çıkılan karşılaşmalarda sadece 14 puan toplayabilen Beşiktaş da oynatılan oyun da ne yönetimi ne de taraftarı memnun etmeye yetmedi.
Galip gelinen maçlarda dahi oyun olarak eleştirilerin odağında yer alan Portekizli teknik adamın nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu oldu.

BEŞİKTAŞ’IN FERNANDO SANTOS İLE LİGDE ALDIĞI SONUÇLAR


Beşiktaş Fernando Santos ile çıktığı 10 lig maçında 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı.

Beşiktaş'ta Fernando Santos ile ligde alınan sonuçlar şu şekilde;
Beşiktaş 3-0 Fatih Karagümrük
Pendikspor 4-0 Beşiktaş
Beşiktaş 0-0 Adana Demirspor
Sivasspor 1-0 Beşiktaş
Beşiktaş 2-0 Trabzonspor
Kayserispor 0-0 Beşiktaş
Beşiktaş 2-0 Konyaspor
İstanbulspor 0-2 Beşiktaş
Beşiktaş 0-1 Galatasaray
Gaziantep FK 2-0 Beşiktaş

BEŞİKTAŞ’TA ŞENOL GÜNEŞ VE SERGEN YALÇIN SESLERİ


Beşiktaş taraftarı alınan kötü sonuçların faturasını Hasan Arat yönetimine ve teknik direktör Fernando Santos’a kesmiş durumda.
Beşiktaş’ın Fernando Santos ile çıktığı hemen her maçın ardından taraftarlar stadda yönetimi istifaya davet ederken Şenol Güneş ve Sergen Yalçın’ın yeniden takımın başına geçmesi yönünde tezahüratlarda bulunuyor.


Gaziantep FK maçının ardından da önceki maçlarda olduğu gibi Beşiktaş taraftarı sosyal medyadan Şenol Güneş ve Sergen Yalçın’ın biran önce takımın başına geçmesi gerektiği yönünde görüşler bildirmişti.


Beşiktaş’ta arka arkaya alınan kötü sonuçların ardından lig üçüncülüğü de tehlikeye girmiş durumda. Siyah-beyazlılar 46 puanla 49 puanlı Trabzonspor’un ardından ligde 4. sırada bulunuyor.

Bakmadan Geçme