• Haberler
  • Spor
  • Beşiktaş Türkiye Kupası'nı 11'inci Kez Müzesine Götürdü

Beşiktaş Türkiye Kupası'nı 11'inci Kez Müzesine Götürdü

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor'u 3-2 yenerek şampiyon olan Beşiktaş, kupasına kavuştu.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan final karşılaşmasında Beşiktaş, Trabzonspor'u 3-2 mağlup ederek 11'inci kez Ziraat Türkiye Kupası'nı kazandı. Maçın ardından büyük bir coşku yaşayan siyah-beyazlı futbolcular ve yönetim, şampiyonluğu taraftarlarıyla birlikte kutladı. Sahaya inen başkan Hasan Arat ve yönetim kurulu üyeleri, tribünleri gezerek taraftarlarla birlikte '3'lü çektirerek' kupa sevincini paylaştı.

Kupa töreninde önce, ikincilikle yetinen Trabzonspor'un teknik ekibi ve oyuncularına madalyaları takdim edildi. Ardından, saha ortasına kurulan platformda şampiyon Beşiktaş'ın teknik heyeti ve futbolcularına şampiyonluk madalyaları Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından verildi. Beşiktaş'ın kaptanı Necip Uysal, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin elinden aldığı kupayı havaya kaldırdı. İki takımın futbolcuları madalya töreni sırasında birbirlerini alkışlayarak fair-play örneği sergiledi.

MAÇIN OYUNCUSU SALİH UÇAN

Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası finalinin oyuncusu Salih Uçan oldu. Karşılaşmada Beşiktaş'ın ikinci golünü kaydeden Salih Uçan, performansıyla maçın en değerli oyuncusu seçildi.

SALİH UÇAN KİMDİR?

Salih Uçan, 6 Ocak 1994 tarihinde Muğla'da doğdu. Futbol kariyerine Bucaspor altyapısında başlayan Salih, kısa sürede dikkatleri üzerine çekti ve 2012 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçe'de gösterdiği performansla İtalyan kulübü Roma'nın dikkatini çeken genç futbolcu, 2014-2016 yılları arasında Roma'da kiralık olarak forma giydi. Daha sonra sırasıyla Sion, Empoli ve Alanyaspor gibi takımlarda oynayan Salih Uçan, 2021 yılında Beşiktaş'a transfer oldu. Orta saha pozisyonunda görev yapan ve oyun zekasıyla öne çıkan Salih, hem savunma hem de hücum anlamında etkili bir oyuncudur. Beşiktaş'ta sergilediği başarılı performansla takımının önemli oyuncularından biri haline gelmiştir.

Bakmadan Geçme