Biden ve Netanyahu aylar sonra ilk kez görüştü!

ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'a verilecek potansiyel karşılığı tartışmak üzere telefonda görüşecek. İki lider ağustos ayından beri ilk kez görüşmüş olacak. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın Washington'a yapacağı ziyaret ise iptal edildi.

Axios'un ismi açıklanmayan üç ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberine göre, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile İran'a saldırı planları hakkında bir telefon görüşmesi yapması bekleniyor.

Bu görüşme, Biden ile Netanyahu arasında ağustos ayından bu yana gerçekleşen ilk telefon görüşmesi olacak.

MİSİLLEMENİN SINIRLARI BELİRLENECEK

Axios'a konuşan ABD'li yetkili, "Bu çağrıyı, İsrail'in misillemesinin sınırlarını belirlemek için kullanmak istiyoruz." dedi. Yetkili, ABD'nin İsrail'in İran'daki önemli hedeflere "orantılı şekilde" saldırmasını sağlamak istediğini söyledi.

İngiliz haber ajansı Reuters görüşmeyi doğrulayarak, iki liderin Gazze'de Hamas ve Lübnan'da Hizbullah ile yaşanan çatışmaları da görüşmesinin beklendiğini bildirdi.

SÜREKLİ ERTELENEN GÖRÜŞME

Biden geçen ayın sonlarında, Ortadoğu'da topyekün bir savaşı önlemek için Netanyahu ile görüşeceğini söyledi.

Ancak bu görüşme gerçekleşmedi ve geçen hafta kendisine bu konuda soru sorulduğunda Biden, bunun "şu anda hiçbir eylem olmadığı için" ertelendiğini söyledi.

GALLANT'IN ZİYARETİ İPTAL EDİLDİ

Pentagon yaptığı açıklamada, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın çarşamba günü Washington'a yapacağı ziyareti ve ABD'li mevkidaşı Lloyd Austin ile yapacağı görüşmeyi iptal ettiğini duyurdu.

Biden ayrıca cumartesi günü ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya liderleri arasında Ortadoğu ve Ukrayna konusunda planlanan görüşmelerden çekildi.

Beyaz Saray, Biden'ın Milton Kasırgası'na verilen yanıta odaklanmak için artık Berlin'e seyahat etmeyeceğini söyledi.

Bakmadan Geçme