• Haberler
  • Dünya
  • Brüksel Havalimanı Gümrüğü, 400 Kilogram Kokain Ele Geçirdi

Brüksel Havalimanı Gümrüğü, 400 Kilogram Kokain Ele Geçirdi

Brüksel Havalimanı gümrüğü, Karayipler'den Belçika'nın başkentine inen uçuştan 400 kilogram kokain ele geçirdi.

Brüksel Havalimanı gümrükleri, Karayipler’den Belçika’nın başkentine inen iki ayrı uçuştan geçen birkaç gün içinde 400 kilogram kokain ele geçirdi.

400 KİLO UYUŞTURUCU DEĞERİ MİLYONLAR

Zaventem’deki Brüksel Uluslararası Havaalanı, Belçika’nın en büyük havaalanıdır ve bu nedenle uyuşturucu taşınması açısından yüksek risk taşır. Belçika Gümrüğü, Simple Flying’e gönderilen açıklamada, “Bugün gümrük, Meksika’nın Cancún kentinden Zaventem Havalimanı’a gelen bir uçakta kokain içeren 8 valize el koydu. Geçtiğimiz Cuma günü de Jamaika’nın Montego Körfezi’nden gelen uçakta kokain dolu 4 valize konmuştu. Birkaç günde toplam 400 kilo uyuşturucu ele geçirildi” dedi.

Montego Bay ile Brüksel arasında hizmet veren tek havayolu TUI Fly Belgium’dur. Aynı durum Cancún ile Belçika’nın başkenti arasındaki hizmetler için de geçerlidir.

TUI Fly Belgium’un Montego Bay’den Brüksel’e uçuşları haftada bir kez perşembe günleri Boeing 787 Dreamliner tarafından gerçekleştiriliyor. Cuma sabahı Belçika’nın başkentine varan uçakta kokain dolu dört valiz ele geçirildi.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme