• Haberler
  • Ekonomi
  • Bu gece benzine zam var mı? Benzin fiyatları ne kadar oldu? Benzine ne kadar zam geldi?

Bu gece benzine zam var mı? Benzin fiyatları ne kadar oldu? Benzine ne kadar zam geldi?

Dövizdeki düşüşle birlikte vatandaşlar benzin fiyatlarında indirim beklerken tam tersi bir durum yaşandı. Ekonomi gündemindeki en çok merak edilen konuların başında akaryakıt fiyatları geliyor. 

Vatandaşların gözü kulağı fiyatlarda. Benzine zam var mı? Motorine zam var mı? Benzin ve motorin fiyatları ne kadar oldu? Benzin ve motorine ne zaman zam gelecek? Soruları en çok merak edilen konuların başında yer alıyor.

Son 5 ayın en düşük seviyesi olan 72-74 dolar aralığında seyreden brent petrol varil fiyatları, Kızıldeniz'de artan gerilim nedeniyle yükselişe geçti. Ticari gemilerin Kızıldeniz’i kullanamıyor olması brent petrol fiyatlarını olumsuz etkiledi ve petrol varil fiyatı 72 dolardan 78 dolara yükseldi. Petrolün varil fiyatındaki yükseliş araç sahiplerini üzdü.

Benzine bu gece yarısından itibaren ne kadar zam gelecek?

Yaşanan gelişmelerin ve brent petrol varil fiyatındaki artışla birlikte benzine bu gece yarısından itibaren 20 Aralık 2023 tarihi 00.01 itibariyle benzinin litresi 1 lira 49 kuruş zamlanacak. 

Benzinin litresi kaç lira olacak?

Zamlı tarife ile birlikte benzinin litre fiyatı il bazında değişiklik gösterecek. Buna göre İstanbul’da 34 lira 52 kuruşa, Ankara’da 35 lira 19 kuruşa ve İzmir’de 35 lira 33 kuruşa yükselecek.

Motorine zam var mı?

Gelen zamlar şimdilik motorin ve LPG fiyatlarına yansımayacak. 20 Aralık 2023 itibariyle motorin ve LPG fiyatlarında zam yapılmayacak.

Güncel Motorin Fiyatları ne kadar?

Güncel motorin fiyatları İstanbul’da 35 lira 51 kuruş, Ankara’da 36 lira 13 kuruş, İzmir’de ise 36 lira 35 kuruştan işlem görüyor.
LPG fiyatları ne kadar?

LGP fiyatları da benzine gelen zamdan etkilenmeyen yakıt türlerinden oldu. Güncel LPG fiyatları ise şu şekilde; İstanbul 18 lira 63 kuruş, Ankara 18 lira 50 kuruş ve İzmir 18 lira 27 kuruş.

Bakmadan Geçme