Bu Sene 20 Bin Öğretmen Atanacak

Milli Eğitim Bakanı bu sene yapılacak öğretmen atamalar hakkında açıklama yapıyor

 

Milli EğitimTekin'in açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada öğretmen atamalarına ilişkin, "Atama bekleyen öğretmen adaylarımızın durumunu mütalaa ettik. Milli Eğitim Bakanımız, Hazine Bakanımız ve ekonomi kurmaylarımız son bir kez daha görüşecek. Ardından öğretmen adaylarımızı bilgilendirecek.

Bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımlarını başvuru takvimini ve süreci paylaşacak. Kısa zamanda atamayı bakanımız açıklayacak." demişti. Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen atamasının yapılacağını duyurdu.

BRANŞLAR BELLİ OLDU

Bakan Tekin'in açıklamasına göre; sınıf öğretmenliği için 3 bin 263, özel eğitim öğretmenliği için 2 bin 499, rehberlik öğretmenliği için bin 597, din kültürü ve ahlak bilgisi bin 594, İngilizce 968 öğretmen atanacak.  

Türkçe: 804
Sosyal Bilgiler: 754
Müzik: 634
Tarih: 619
Kimya: 468
Matematik: 317
Fen Bilimleri: 305
Coğrafya: 285
Fizik: 283
Biyoloji: 16

"YÜZDE 50 KPSS YÜZDE 50 MÜLAKAT"

Tekin, "Bunlar tamamen sadece atama yoluyla atama değil, yüzde 50 yüzde 50 yani KPSS skorunun yüzde 50'si mülakatın yüzde 50'si olarak yapılacak. Ekonomik parametreler açısından sıkıntılı bir dönemdeyken bize bu konuda destek olan kurumlarımıza ve Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. " ifadelerini kulla

Ekonomik parametreler açısından sıkıntılı bir dönemdeyken bize bu konuda destek olan kurumlarımıza ve Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. 

Eğitim camiamıza hayırlı olsun. Bu vesileyle iyi niyetli bir biçimde tekliflerini ileten kişilere samimiyetle teşekkür ediyorum. Her bir öneri ilgili genel müdürlüklerde titizlikle değerlendirilecek." 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Sosyal medya hessabından yaptığı açıklaması şu şekilde;

Ülkemizin her alanda uluslararası rekabet gücünü artırmak, toplumsal gelişimde devamlılık sağlamak ve evlatlarımızı nitelikli bir eğitimle buluşturmak için insan kaynaklarımızı güçlendirmek istiyoruz.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde ele aldığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile yaptığımız son değerlendirmeler neticesinde 20 bin öğretmen atamasını gerçekleştireceğiz. Eğitim ailemize katılacak tüm meslektaşlarıma şimdiden hayırlı olsun.

Desteklerini bizlerden esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyor, Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’e teşekkür ediyorum.

 

 

MUHABİR

Bakmadan Geçme