• Haberler
  • Ekonomi
  • Çalışan Emeklilerin Prim Ödemesi Kesilecek Mi? Çalışma Saatleri Kısalacak Mı?

Çalışan Emeklilerin Prim Ödemesi Kesilecek Mi? Çalışma Saatleri Kısalacak Mı?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler emeklilik sistemin gerçekleştirilmesi düşünülen bazı değişiklikler ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Emeklilik sistemi değişecek mi?, "Çalışma saatleri düşecek mi?" sorularına cevap verdi.

Dünya'nın haberine göre Güler, emeklilik sistemini incelerken dünyadaki örneklerin dikkate alınması gerektiğini belirterek "Gelişmiş ülkelerdeki uygulamayı esas alırsak emeklilikte üç tane başlık öne çıkıyor. Bir tanesi, ödediğiniz prim miktarı, ödediğiniz süre ve yaş. Avrupa'nın gelişmiş ülkelerinde bizim ülkemizde olduğu gibi 40'lı, 45'li ve 50'lili yaşlarda bir emekliliğe rastlayamazsınız. Avrupa'da emeklilik yaşı 65'tir, 67'dir. Kimi ülkelerde de 70 yaşına kadar emeklilik yaş durumu vardır." dedi.

ÇALIŞAN EMKELİNİN PRİM MİKTARI DENGELENMELİ

Güler şöyle devam etti: "Ülkemize baktığımızda halihazırda yaklaşık 32 milyon çalışan ve 16 milyon 100 civarında emekli olduğunu görüyoruz. Yani 2 çalışana 1 emekli olduğunu görüyoruz. Bizim bu manada mutlaka hem prim miktarını ve yaşı hem de ödenen süreyi esas alacak şekilde daha adil, daha dengeli ve sürdürülebilir mahiyette bir emeklilik sistemini inşa etmemiz lazım."

ÇALIŞMA SAATLERİ DÜŞECEK Mİ?

Güler, kamu ve özel sektörde haftalık çalışma saatlerinin düşeceği yönünde bir çalışmanın olmadığını belirtti. "Öyle bir çalışma söz konusu değil. Gerek haftalık çalışma saatleri gerekse günleri açısından gündemimizde böyle bir çalışma yok" dedi.

Bakmadan Geçme