• Haberler
  • Gündem
  • Çanakkale'de Orantısız Güç Kullanan Polis Gözaltına Alındı

Çanakkale'de Orantısız Güç Kullanan Polis Gözaltına Alındı

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, polisin 'dur' ihtarına uymayan 2 kişiye orantısız güç kullanılmasıyla ilgili 2 polis gözaltına alındı ve polislerden biri tutuklandı.

Olay, 11 Mayıs saat 00.30 sıralarında bir trafik kazasına karışan 2 kişinin polisin 'dur' ihtarına uymayarak otomobille kaçmasıyla başladı. Yaşanan kovalamaca sonrası yakalanan şüphelilere orantısız güç kullanıldı. Olay, bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

1 POLİS TUTUKLANDI 1 POLİS SERBEST BIRAKILDI

Olayın ardından, orantısız güç kullanan 2 polis açığa alınarak görevden uzaklaştırıldı ve haklarında adli ve idari işlem başlatıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen polislerden biri tutuklandı, diğeri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çanakkale'de Orantısız Güç Kullanan Polis Gözaltına Alındı

OLAY NASIL OLMUŞTU

Çanakkale Valiliği'nden yapılan açıklamada, "11.06.2024 Salı günü 00.30 sıralarında Çan ilçemizde meydana gelen bir trafik kazasına karışan ve olay yerinden kaçan şahısların yakalanması sırasında görevli ekiplerimizin yaptığı davranış hiçbir biçimde kabul edilemez.

Bu tutumları nedeniyle görevli 2 polis memuru derhal görevden uzaklaştırılmış ve haklarında adli ve idari işlem başlatılmıştır. Çıkarıldıkları mahkemece polis memurlarından biri tutuklanmış, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır" denildi.

 

 

Bakmadan Geçme