Çanakkale'de Orman Yangını, 2 Köy Tahliye Ediliyor!

Türkiye'nin hemen her yerinden yangın haberleri arka arkaya geliyor. İtfaiye ekipleri yangınlara yetişmekte güçlük çekerken Çanakkale'de çıkan bir yangında tedbir amaçlı 2 köy tahliye edildi.

İzmir'de 3 ilçede birden etkili olan orman yangınına müdahale sürerken bir yangın haberi de Çanakkale'den geldi. Ezine ilçesinde zirai alanda çıkan orman yangınını söndürmek için havadan ve karada müdahale başlatıldı. Alevlerin tehdit ettiği Yeniköy ve Üvecik köylerinin ise tedbiren tahliyesine başlandı.

Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Üvecik köyü yakınlarında başlayan anız yangını, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Yangına ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor.

Yeniköy köyündeki tarım arazisinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Bozcaada'dan da dumanı görülen yangının bildirilmesi üzerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile Ezine Belediyesi ve Geyikli Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi.

Kısa sürede geniş alana yayılan yangın nedeniyle yazlık konutlar ile ağılların da bulunduğu Yeniköy ve Üvecik köylerinin tedbiren tahliye edilmesine başlandı. Rüzgarın etkili olduğu bölgede helikopter ve uçaklarla destek sağlanan söndürme çalışması sürüyor.

Bakmadan Geçme