• Haberler
  • Gündem
  • Çanakkale Depreminin Ardından Naci Görür'den Korkutan Uyarı! Sıra Marmara'ya Geldi

Çanakkale Depreminin Ardından Naci Görür'den Korkutan Uyarı! Sıra Marmara'ya Geldi

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde meydana gelen ve bir çok ilde hissedilen depremin ardından deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den Marmara için korkutan uyarı geldi.

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı Çanakkale'nin yanı sıra İzmir, Manisa, Balıkesir, Bursa ve İstanbul olmak üzere 6 ilde hissedildi.

Sarsıntının özellikle İstanbul'da da hissedilmesi korku ve paniğe neden oldu. Beklenen büyük İstanbul depreminin habericisi mi? Sorularının sorulmasına neden olurken ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Depremin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, X hesabından bir değerlendirme yaptı. Prof. Dr. Görür, depremin Bayramiç'in güneyindeki Evciler Fay Zonu'nda meydana geldiğini açıkladı. Bu fayın Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın (KAF) orta branjına ait olduğunu ifade etti.

Görür, paylaşımında "Bu kol ve Kuzey Anadolu Fayı'nın güney kolu yavaş enerji biriktiren dallar. Bu nedenle daha geç depremler bekliyoruz. Şimdilik en yakın deprem Marmara içinde olacak." ifadelerini kullandı.

Naci Görür'ün paylaşımı İstanbulda tedirginliği artırırken bir an önce tedbir alınması zorunluluğunu da bir kez daha hatırlatmış oldu.

Bakmadan Geçme