• Haberler
  • Spor
  • Cedi Osman Kariyerine Avrupa'da Devam Edecek

Cedi Osman Kariyerine Avrupa'da Devam Edecek

Milli basketbolcu Cedi Osman, Euroleague şampiyonu Panathinaikos ile anlaştı.

Milli basketbolcu Cedi Osman, NBA kariyerinde San Antonio Spurs ile sözleşmesinin sona ermesinin ardından, Euroleague şampiyonu Panathinaikos ile anlaşmaya vardı. Panathinaikos'un Başkanı Dimitris Giannakopoulos, Cedi Osman'ın takıma katıldığını duyurdu.

Cedi Osman, sosyal medya hesabından "#TheFirstCedi" etiketiyle transferini doğruladı ve bu gelişmeyi hayranlarıyla paylaştı.

 

 

CEDİ OSMAN ARTIK AVRUPA'DA DEVAM EDECEK

29 yaşındaki Cedi Osman, geçtiğimiz günlerde Real Madrid ile de anılmıştı. Ancak, son olarak Yunan ekibi Panathinaikos ile anlaşarak kariyerine Avrupa’da devam etme kararı aldı.

CEDİ OSMAN KİMDİR?

Cedi Osman 8 Nisan 1995'te Kuzey Makedonya'nın Ohri kentinde doğmuştur. Kısa forvet pozisyonunda oynayan Makedon asıllı Türk profesyonel basketbolcu. A1 Ethnikis ve EuroLeague ekiplerinden Panathinaikos forması giymektedir.

Bosna'da basketbola başlayan Osman, on üç yaşındayken Anadolu Efes altyapısına geçti ve bu dönemde Türk vatandaşı oldu. 2012'de Anadolu Efes ile profesyonel sözleşme imzaladı ve iki sezon boyunca Efes'in pilot takımı Pertevniyal'de forma giydi. Daha sonra Efes'in as takımına yükseldi ve dört sezon boyunca oynadı. 2015 ve 2017 yılları arasında üç kez Basketbol Süper Ligi'nde All-Star seçildi, bir Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandı.

2015 NBA seçmelerinde Minnesota Timberwolves tarafından ikinci turun ilk sırasından seçildi fakat aynı gün içinde NBA hakları Cleveland Cavaliers'a takaslandı. 2017'de Cleveland ile sözleşme imzaladı. Altı sezon boyunca Cleveland Cavaliers forması giydi ve takımın önemli isimlerinden biri oldu. 2022'de Osman, Cavaliers formasıyla toplamda 500+ üç sayı atarak, beş yüzler sıralamasına giren dokuzuncu oyuncu oldu ve Cavaliers tarihinin en çok üç sayı isabeti bulan beşinci oyuncusu oldu.

2020 yılında UNICEF İyi Niyet Elçileri listesine girerek Türkiye’nin ulusal iyi niyet elçisi oldu. 2022'de oyuncu Ebru Şahin ile evlendi.

Bakmadan Geçme