• Haberler
  • Gündem
  • Cem Garipoğlu'nun mezarında kefen neden yok? Adli Tıp uzmanı açıkladı

Cem Garipoğlu'nun mezarında kefen neden yok? Adli Tıp uzmanı açıkladı

Münevver Karabulut'un cezaevinde intihar ettiği öne sürülen katili Cem Garipoğlu'nun mezarı defnedildikten 10 yıl sonra açıldı. Ancak mezarda kefen parçası yerine naylon poşet bulunması soru işaretleri yarattı. Karabulut Ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir, 'Bu durum normal değil. Kemiklerin mezara sonradan bırakılma ihtimali olabilir' dedi. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Alkan ise kefen bulunmamasının nedenini anlattı.

KEMİKLER ÇIKARILDI

Rezan Epözdemir'in başvurusu üzerine mahkemenin aldığı feth-i kabir kararı Cem Garipoğlu'nun İstanbul Üsküdar'daki Karacaahmet Mezarlığı'nda bulunan mezarında dün işleme kondu. Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri, savcı ve adli tıp yetkililerinin gözetiminde mezarı açarak Garipoğlu'na ait olduğu iddia edilen kemikleri çıkardı. Kemikler bir tabuta konularak adli tıbba götürüldü.

AİLEDEN KİMSE YOKTU

Rezan Epözdemir, feth-i kabir işlemi sırasında mezarın başındaydı. Garipoğlu Ailesi'nden kimse yoktu, sadece avukatları vardı. Epözdemir bu durumu, "Kimlik tespiti için mutlaka ölenin yakınlarının hazır bulunması gerekiyordu. Gelmemeleri biraz garip" diye yorumladı. Epözdemir "Toprağın üzerinde dağınık şekilde kemikler ve kafatası vardı. Kefen bezi parçaları ise yoktu. Bu durum tutanağa da geçti" dedi.

SONUÇ 5 GÜNDE ÇIKAR

Epözdemir şöyle devam etti: "Kefen bezi 10 sene içinde kaybolmuş ya da aşınmış olabilir mi? O bana çok rasyonel gelmiyor. Sonradan kemiklerin bırakılma iddiası çok kuvvetli bir ihtimal. 2014'te defin işlemi sırasında kayıt alınmamış. Biz de yasal hakkımız olmadığı için otopsiye girmedik. DNA sonuçları beş gün sonra çıkar." Bu arada dün Garipoğlu Ailesi'nin bazı üyeleri adli tıbba giderek DNA örnekleri verdi.

NEFEN NEDEN YOKTU?

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Alkan, kefenin bulunamaması üzerine, “Kullanılan kefen, cenazeden sızan organik içeriğin de etkisiyle oldukça kolay bir şekilde doğaya karışır ve 10 yıl sonra yapılan mezar açma işleminde tespit edilemez. Otopsi işlemi yapıldığı için söz konusu kefene çok yoğun vücut içeriğinin geçmesi beklenir bir durumdur” dedi.

Bakmadan Geçme