• Haberler
  • Siyaset
  • Cemal Enginyurt'tan İktidara Emekli Maaşı Tepkisi! Allah'tan Korkmaz, Utanmazlar

Cemal Enginyurt'tan İktidara Emekli Maaşı Tepkisi! Allah'tan Korkmaz, Utanmazlar

Cemal Enginyurt: 'Bu iktidarın insafı yok. Bu iktidarın etlerinde vicdan da yok. Bu iktidar insanlığın en büyük düşmanı. Allah'tan korkmazlar utanmazlar.'

En düşük emekli maaşlarının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesine yönelik muhalefet kanadının tepkileri dinmek bilmiyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den sonra Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt da iktidara emekli maaşları üzerinden çok sert eleştirilerde bulundu.

BU İKTİDAR İNSANLIĞIN EN BÜYÜK DÜŞMANI, ALLAH'TAN KORKMAZ UTANMAZLAR!

Enginyurt, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda, "Bu iktidarın insafı yok. Bu iktidarın etlerinde vicdan da yok. Bu iktidar insanlığın en büyük düşmanı. Allah'tan korkmazlar utanmazlar. Ne demek en düşük emekli maaşı 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkacak ne demek? Dul ve yetime verdiniz mi? Hayır! Engellinin maaşını artırdınız mı? Hayır! Ne yaptınız, en düşük emekli maaşını 12 bin 500... Emekli memura verdiğiniz sözü yerine getirdiniz mi? Seyyanen zam verdiniz mi? Hayır! Vermediğiniz gibi yüzde 19 verdiniz emekli memura yüzde 24'ü bile çok gördünüz. Ve utanmadan ne yaptınız biliyor musunuz iktidar mensupları? Yurt dışına çıkış haraçını yüzde 233 artırdınız 150 liradan 500 liraya çıkardınız. Kendinize gelince işin türkçesi yüzde 233 zam yaptınız milletin sırtına ama emekliye yüzde 25'i reva gördünüz. Böylesi bir düzen görülmemiştir. Milletvekillerine, bakanlara ne verdiniz. Cumhurbaşkanı ne alıyor, belediye başkanlarının maaşları ne? 5 maaş, 3 maaş, ballı maaş alanlara ne verdiniz? Onlara gelince en yüksek düzeyden zam yapın ama emekliye gelince açlığa, yokluğa, sefalete mahkum edin.

NE YAPTI BU MİLLET SİZE? 

Bu insanfsızlıktır, vicdansızlıktır. Beyler ne yaptı bu millet size, ne yaptı bu emekli size, ne yaptı bu yoksullar size? Bu millet size her dönem yüzde 60 oy verdi. Oyu emekliden, çiftçiden, köylüden, işçiden, işsizden aldınız. Ama sürekli bu insanları yoksullaştırmaya devam ediyorsunuz. Zengin daha zengin fakir daha fakirleşmeye devam ediyor. Artık ne vicdan bunu kaldırabilir ne yürek buna dayanabilir. İstifa edin çekin gidin. Biran önce seçime gitmeli bu ülke. Emekli, milyonlar bunu istiyor artık. Siz bakmayın öyle erken seçim istemiyoruz diyenlere. Millet erken seçim istiyor hemen seçim istiyor. Bu utanmazlara millet bir ders vermek istiyor. İnşallah bu dersi ilk seçimde bu millet verecek.

ZERRE KADAR MERHAMETİN VARSA BU MİLLETİ GÖR!

Recep Tayyip Erdoğan bu millete zulmetme. 12 bin 500 lira ile kimse geçinemez. Ev kirası 15 bin lira. Bu milleti gör. Eğer zerre kadar merhametin varsa bu milleti gör. Adaletiniz batsın yazıklar olsun diyorum"

Bakmadan Geçme