• Haberler
  • Siyaset
  • Cemal Enginyurt Yeni Bir Tartışmanın Fitilini Ateşledi! Bu Ülkede Esas Sorun Alevilerde!

Cemal Enginyurt Yeni Bir Tartışmanın Fitilini Ateşledi! Bu Ülkede Esas Sorun Alevilerde!

Cemal Enginyurt: 'Ne Kürt sorunu ya? Bu ülkede sorun aranıyorsa esas sorun Alevilerde. Bir tane Alevi vali, Alevi emniyet müdürü yok 81 vilayette. Bir Alevi genel müdür, bir müsteşar, bir bakan yok. Kürt her yerde var ya kardeşim!'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK Elebaşı bebek katili Abdullah Öcalan'ı Meclis'te konuşma yapmaya çağırmasına en sert tepkiyi veren isimlerden birisi olan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, katıldığı programda yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Diyarbakır ziyareti kapsamında bölge halkı ile yaptığı görüşmelerin ardından Kürt sorununun 86 milyonun masaya oturmasıyla çözülebileceğini açıklamasının ardından Enginyurt'tan Kürt sorunu tartışmalarıyla ilgili çok konuşulacak açıklama geldi.

AK Parti ve MHP'yi Kürtleri zenginleştirmek için bir çalışma yapmamakla suçlayan Enginyurt, Türkiye'de Kürt sorunu diye bir sorun olmadığına, asıl sorunun Alevi sorunu olduğuna dikkati çekti.

Enginyurt, "Ne Kürt sorunu ya? Bu ülkede sorun aranıyorsa esas sorun Alevilerde. Bir tane Alevi vali, Alevi emniyet müdürü yok 81 vilayette. Bir Alevi genel müdür, bir müsteşar, bir bakan yok, bir bakan yardımcısı yok. Bir tane daire başkanı yok. Kürt her yerde var ya kardeşim! Ali Tatar'ı öldüğünde bile Alevi diye dışlayan bir yapı yok mu ya" açıklamasında bulunarak yeni bir tartışmanın da fitilini ateşlemiş oldu.

Bakmadan Geçme