• Haberler
  • Siyaset
  • CHP Farkı Açıyor! Son Anket Sonucu Erdoğan'ı Küplere Bindirecek

CHP Farkı Açıyor! Son Anket Sonucu Erdoğan'ı Küplere Bindirecek

Kamuoyunda erken seçim tartışmaları yaşanırken araştırma şirketleri de anket çalışmalarına hız verdi. CHP ile AK Parti arasındaki fark giderek artıyor. Son ankette çıkan sonuçlar ise AK Parti açısından hiç iç açıcı durmuyor.

Resmi olarak seçimlere 4 yıl gibi uzun bir zaman var. Ancak ekonomi, adalet ve siyaset alanında yaşanan gelişmelerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Özgür Özel, erken seçim çağrılarına başladı.

Bu çağrı her ne kadar iktidar partisi AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP tarafından karşılık bulmasa da araştırma şirketleri çalışmalarına hız verdi.

Vatandaşın nabzını tutarak siyasi tercihlerini ölçen araştırma şirketlerinin anketlerinen çıkan sonuçlar 22 yıldır iktidarda bulunan AK Parti açısından iç açıcı görünmüyor.

Asal Araştırma, yaptığı son çalışmada "Bu pazar milletvekili seçimi olsa kime oy verirsiniz?" diye sordu. Vatandaşın verdiği yanıtta CHP yüzde 33,2 ile birinci oldu. AK Parti ise 1,7 puan fark geride kalarak yüzde 31,5'le ikinci sıraya yerleşti.

31 Mart Yerel Seçimleri'nde Türkiye'nin birinci partisi konumuna yükselen CHP'nin bu başarısı genel seçim için yapılan kamuoyu yoklamalarına da yansıyor. Temmuz ayı anketinde CHP, iktidar partisi olan AK Partiyi 1,7 puan geçti.

26 İLDE GENEL SEÇİM ANKETİ

Çalışma, 10-17 Temmuz 2024 tarihleri arasında Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kırıkkale, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Yalova ve Zonguldak dahil 26 ilde yapıldı. 2 bin kişinin katıldığı ankette vatandaşa "Bu pazar milletvekili seçimi olsa oyunuzu kime verirsiniz?" sorusu yöneltildi.

CHP VE AK PARTİ ARASINDA DİKKAT ÇEKEN FARK

Kararsızların dağıtılmasıyla beraber CHP yüzde 33,2 ile ilk sırada yer alırken AK Parti 1,7 puan farkla yüzde 31,5'le ikinci sıraya yerleşti. MHP yüzde 9,5 ile üçüncü DEM Parti ise yüzde 9,1 ile dördüncü sırada yer aldı.

Partilerin oy dağılımı şu şekilde;

CHP:%33.2
AK Parti:%31.5
MHP:%9.5
DEM Parti:%9.1
İYİ Parti:%4.7
Yeniden Refah:%4.3
Zafer Partisi:%3.5
Türkiye İşçi Partisi:%1.0
Diğer:%3.2

MUHABİR

Bakmadan Geçme