CHP İle İYİ Parti Arasında Gizli İttifak

CHP Yomra ilçe teşkilatından üyelerine gönderilen mesajda İYİ Parti adayı Mustafa Bıyık'ın desteklenmesinin istendiği iddia edildi.

Yerel seçimlere sayılı günler kala partiler arasındaki ittifak ve iş birliği çalışmaları halen devam ediyor. 31 Mart yerel seçimleri için ilk ittifak ve iş birliği girişimi Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) gelmişti.
İYİ Parti’nin yerel seçimde iş birliği yapmak isteyen CHP’ye ret cevabı vermesinin ardından iki parti arasında ipler gerilmiş ve karşılıklı sataşmalar yaşanmıştı.
Önceki gün yaşanan ve kamuoyuna açıklanmayan iş birliği çalışması CHP ile İYİ parti arasında gizli ittifak mı var sorularını akıllara getirdi.
CHP’nin Trabzon’un Yomra ilçesinde İYİ Parti adayını destekleyeceği iddiası siyaset gündeminde bomba etkisi yaptı.
CHP’nin üyelerine gönderdiği mesajda genel merkez ve il başkanlığı kararıyla İYİ Parti’nin adayının desteklenmesinin kararlaştırıldığını belirtiliyor.

İttifakta İmamoğlu Detayı

Gönderilen mesajda ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ile de görüşülerek böyle bir karar alındığının vurgulanması dikkat çekti.
CHP’li üyelere gönderildiği iddia edilen mesaj şu şekilde;
Sayın üyemiz 31 Mart yerel seçimlerine, il başkanlığı, genel merkez ve Ekrem İmamoğlu ile yapılan görüşmeler sonucunda ilçemizde mevcut başkan Mustafa Bıyık’la işbirliği kararı alınmıştır. Partımize, ilçemize ve YOMRALI hemşerilerimize hayırlı olsun”

Bakmadan Geçme