• Haberler
  • Siyaset
  • CHP İle Mehmet Şimşek'in Görüşmesi Başladı! Hangi Konular Gündemde Olacak

CHP İle Mehmet Şimşek'in Görüşmesi Başladı! Hangi Konular Gündemde Olacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ekonomi kurmayları bugün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bir araya geldi. Görüşmede hangi konular ele alınacak? Detaylar haberimizde

Başkent Ankara, yeni haftanın ilk gününde önemli bir görüşmeye ev sahipliği yapacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP'nin Hazine ve Maliye'den sorumlu gölge bakanı Yalçın Karatepe başkanlığındaki heyetle bir araya gelecek. Görüşmede, halkı yakından ilgilendiren önemli konular masaya yatırılacak.

VERGİ REFORMU İÇİN ÖNERİLER OLACAK

CHP heyetinde, Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir yer alıyor. Heyet, Şimşek ile yapılacak görüşme öncesinde, ele alınacak konuları değerlendirerek bir rapor hazırladı. Raporda, hükümetin üzerinde çalıştığı "vergi reformu" paketi için öneriler de bulunuyor.

ASGARİ ÜCRETE ZAM

CHP'li kurmaylar, "acil önlem alınması gereken konular" olarak nitelendirdikleri başlıkları da Hazine ve Maliye Bakanı'na sunacak. Yalçın Karatepe, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, yoksullaştırıcı ekonomi politikalarına karşı olduklarını vurguladı. Karatepe, Temmuz ayından itibaren asgari ücrete en az enflasyon farkı kadar zam yapılması gerektiğini belirtti.

EMEKLİ MAAŞLARDA REFAH PAYI ARTTIRIMI

Emekli maaşlarını da gündeme getireceklerini ifade eden Karatepe, "Enflasyon oranına refah payı eklenerek aylıkların artırılması gerektiğini söyleyeceğiz" dedi. Görüşmede ayrıca tarımsal desteklerin arttırılması, TÜİK verileri, Varlık Fonu gibi başlıklar da CHP'li kurmaylar tarafından ele alınacak.

GÖRÜŞME İÇİN NE ZAMAN KARAR VERİLDİ

Mehmet Şimşek'in CHP heyeti ile görüşme kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in CHP Genel Merkezi'nde yaptığı görüşmede alınmıştı. CHP'nin gölge kabinesinde yer alan isimler daha önce İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile de görüşmeler gerçekleştirmişti.

Bakmadan Geçme