• Haberler
  • Siyaset
  • CHP İstanbul ilçelerinde hangi isimleri aday gösterecek

CHP İstanbul ilçelerinde hangi isimleri aday gösterecek

Türkiye genelinde 10 il olmak üzere toplamda 226 belediye başkanı adayını açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) isimleri açıklanmayan il ve ilçelerin belediye başkan adayları merak konusu oldu.

İstanbul adaylığı için mevcut başkan Ekrem İmamoğlu ile yola devam etme kararı alan CHP’de ilçelerde ise hangi adayların gösterileceği siyaset kulisinin en sıcak gündem konuları arasında yer alıyor.
CHP İstanbul ilçelerinde kimi aday gösterecek, hangi belediye başkanları gidecek, hangi isimler tekrar aday gösterilecek merak edilen sorulardan bazıları.

CHP İstanbul ilçe adaylarını Ekrem İmamoğlu mu Belirleyecek?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile arası çok iyi olan ve Özel’in Genel Başkanlık sürecinde en büyük destekçisi olarak bilinen Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’un ilçe belediye başkan adaylarını belirleyeceği ifade ediliyor.
Özgür Özel’de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada adayların belirlenmesinde Ekrem İmamoğlu’nun etkili olacağı ve görüşlerinin dikkate alınacağı mesajını vermişti.

CHP İstanbul’un hangi ilçelerinde belediye başkanlarını değiştirecek?

CHP’nin özellikle genel başkanlık seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır sergileyen ve Kılıçdaroğlu’nu destekleyen isimlerle yola devam etmeyeceği ifade ediliyor.
Bu kapsamda Bakırköy, Adalar, Şişli, Maltepe, Kadıköy, Esenyurt belediye başkanlarının değişmesine kesin gözüyle bakılıyor.

CHP İstanbul’da hangi belediye başkanları ile yola devam edecek

Genel Başkanlık seçimlerinde “değişim yanlısı” olarak tutum sergileyen ve Özgür Özel’e açık bir şekilde destek veren belediye başkanlarının ise yeniden aday gösterilmesi bekleniyor.
Beşiktaş, Beylikdüzü, Kartal, Büyükçekmece, Küçükçekmece belediye başkanlarının isimleri şuana kadar açıklanmamış olsa da mevcut başkanlarla yeniden yola devam edileceği belirtiliyor.

İmamoğlu kontenjanından üç isim kesin aday 

Ekrem İmamoğlu kontenjanı olarak adlandırılan listede İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat’ın Fatih’ten, İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Emrah Şahan’ın Şişli’den ve Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedataş’ın ise Üsküdar’dan aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Kulislerde kesin aday olarak adı geçen ilçeler ve aday isimleri ise şu şekilde;

Adalar: Ali Ercan Akpolat, Esra Huri Bulduk
Eyüpsultan: Emel Bilenoğlu, Bülent Özmen
Beyoğlu: Orhan Alkan, İnan Güney
Bayrampaşa: Hasan Mutlu, Seda Türkoğlu
Pendik: Tarık Balyalı
Bahçelievler: Yüksel Yalçın, Selami Aykut
Çatalca: Mehmet Çoban, Erhan Güzel
Çekmeköy: Can Gebetaş, Seyfettin Yıldırım
Güngören: Temel Akkoç
Silivri: Bora Balcıoğlu, Doruk Bulut
Kadıköy: Mesut Kösedağı, Hakan Şişik, Barış Antik
Tuzla: Eren Ali Bingöl, Bülent Akköse
Maltepe: Onursal Adıgüzel, Esin Köymen

Bakmadan Geçme