• Haberler
  • Siyaset
  • CHP'li Bolu Belediye Başkanı Özcan DEM Partililerle Kaldırımda Bile Yürümem

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Özcan DEM Partililerle Kaldırımda Bile Yürümem

Cumhuriyet Halk Partisi'nde DEM Parti krizi giderek büyüyor. Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın ardından bir flaş çıkış da Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan geldi.

Yerel seçimlere sayılı günler kala DEM Parti ile gizli ittifak yaptığı konuşulan Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) kriz her geçen gün giderek büyüyor.

CHP Afyon Karahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın seçim çalışmaları kapsamında düzenlediği mitingde belediye başkanı seçilmesi halinde belediyenin kapılarının DEM Parti hariç tüm partilere açık olacağını söylemesinin ardından bir çıkış da Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan geldi.

Verdiği demeçler, yaşanan olaylar karşısındaki aldığı tavırlar, CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaşadığı polemiklerle sık sık kamuoyunun gündemine gelen Tanju Özcan, bu kezde DEM Parti çıkışı ile gündem oldu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere DEM Parti konusunda hassas olan CHP'de Özcan'ın DEM Parti ile ilgili sözleri yeni bir krizin kapısını araladı.

DEM PARTİLİLERLE AYNI KALDIRIMDA BİLE YÜRÜMEM

Katıldığı bir televizyon programında DEM Parti ile CHP'nin işbirliğinin sorulması üzerine işbirliğine kesinlikle karşı olduğunu ifade eden Özcan, "Ben DEM Partililerle iş birliği yapılmaması görüşündeyim. Bolu'da zaten böyle birşey söz konusu değil. Olmaz da. Ben DEM Partililerle... bir başkası farklı düşünebilir. Cumhuriyet Halk Partisi'nde farklı düşünceler de olabilir. Ben DEM Partililerle bırakın işbirliği yapmayı aynı kaldırımda bile yürümemeyi tercih ederim. Etnik milliyetçilik yapanlarla benim işim olmaz." ifadelerine yer verdi.

ÖZEL ve İMAMOĞLU'NUN TEPKİLERİ MERAK KONUSU OLDU

Burcu Köksal'ın DEM Parti'ye kapıları kapattığını ilan etmesinin hemen ardından arka arkaya açıklamalar yaparak Köksal'a kapıyı gösteren Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'nun Tanju Özcan'a nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu.

Tanju Özcan'ın özellikle değişim konusunda Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel'in yanında yer aldığı ve bir çok konuda bu ikiliye destek verdiği biliniyor.

Bakmadan Geçme