• Haberler
  • Siyaset
  • CHP Lideri Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Fark Attı!

CHP Lideri Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Fark Attı!

Yerel seçimlerden zaferle çıkan ve yıllar sonra girdiği bir seçimde birinci parti olma başarısını gösteren CHP, bu başarısını liderler bazında da sürdürmeye devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığının ardından koltuğa oturan Özgür Özel, ilk girdiği seçimler olan yerel seçimlerde partisini Türkiye'nin birinci yapmayı başardı.

CHP Lideri Özel, şimdide kendisi zirveye oturdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özgür Özel'in karşı karşıya getirildiği "görev onayı" anketinde Özgür Özel açık ara birinci oldu.

Şubat ayında yüzde 44,8 olarak ölçümlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzı Mayıs ayında yaklaşık yüzde 5 oranında geriledi ve yüzde 39,6 oldu.

Özgür Özel ise aynı dönemde ciddi bir atılım yaparak yüzdelik dilimini yaklaşık 25 puan artırmayı başardı. Şubat ayında yüzde 30,4 olan ölçümlenen Özel'in ana muhalefet liderliği görevini yapış tarzı mayıs ayında yüzde 54,9 oranına yükselerek bu alanda da rekor kırmış oldu.

MetroPOLL Araştırma, "Siyasi Liderlerin Görev Onayı" başlıklı araştırmanın sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Ankette Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Lideri Özel'in yüzdelik oranları dikkat çekti.

Yapılan anket çalışmasında AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e dair Mayıs ayında ölçümlenen kanaatler Şubat ve Nisan aylarındaki kanaatlerle karşılaştırmalı olarak ortaya konuldu.

ÖZEL'İN OY ORANI VE POPÜLARİTESİ ARTTI!

Araştırma şirketinin kurucusu Özer Sencar, anketle ilgili yaptığı değerlendirmede 'Erdoğan ve Özel'in 'Görev Onayı' incelendiğinde son üç ayda meydana gelen değişimin çok çarpıcı olduğuna dikkat çekti.

Sencar, özellikle CHP'nin oy oranında artış olmamasına rağmen Özel'in görev onayı ve popülaritesinin artması dikkatle gözlenmesi ve araştırılması gereken bir konu olacağını ifade etti.

1700 kişiyle gerçekleştirilen araştırmada katılımcılara 'Genel olarak düşündüğünüzde, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını, Özgür Özel'in ise ana muhalefet liderliği görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz?' sorusu yöneltildi.

ERDOĞAN İNİŞTE ÖZEL YÜKSELİŞTE

Verilere göre Erdoğan'ın Şubat ayında yüzde 44,8 olarak ölçümlenen görev onayı Nisan'da yüzde 41,0'a Mayıs'ta ise yüzde 39,6'ya geriledi.

Araştırmada Erdoğan'ın görev onayındaki düşüşe pararel olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görev onayında artış görüldü. Özel'e Şubat ayında yüzde 30,4 olan görev onayı Nisan'da yüzde 45,6, Mayıs'ta yüzde 54,9 oranına çıktı.

Bakmadan Geçme