• Haberler
  • Siyaset
  • CHP Lideri Özel'in Cumhur İttifakı İçin Kullandığı İfadelere AK Parti'den Çok Sert Tepki

CHP Lideri Özel'in Cumhur İttifakı İçin Kullandığı İfadelere AK Parti'den Çok Sert Tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: 'CHP Genel Başkanı Sn. Özgür Özel'in Cumhur İttifakı'nın birliğinde ve bütünlüğünde bir sorun olduğunu düşünmesi beyhude bir yaklaşımdır. Sn. Özel'in Cumhur İttifakı bileşenlerine 'suç ortağı' demesi ise siyasi nezaket atmosferine yakışmayan saygısız bir siyasi saldırganlıktır'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) arasındaki yakınlaşma ve Erdoğan ve CHP Lideri Özgür Özel'in karşılıklı ziyaretleri Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ile MHP arasındaki iplerin iyice gerilmesine neden oldu.

Ziyaretin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, zehir zemberek açıklamalarda bulunurken Bahçeli'nin açıklamalarına CHP Genel Başkanı Özel'den dikkat çeken bir karşılık geldi.

Bahçeli'nin sözlerini Cumhur İttifakı'nda sorunlar olabileceği şeklinde yorumlayan ve "Belli ki Cumhur İttifakı’nda sorunlar var. Sorunları çözmek için bir metinde, hem bir kopuş, hem bir sadakat, hem bağlılık, hem bir sitem, hem bir umut, hem bir tehdit barındırılmış" ifadelerine yer vererek Bahçeli'yi kendi ittifaklarına davet eden Özel'e cevap AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.

SİYASİ NEZAKET ATMOSFERİNE YAKIŞMAYAN SAYGISIZ BİR SİYASİ SALDIRGANLIKTIR!

Erdoğan'ın 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi'ne giderek Genel Başkan Özgür Özel ile bir araya gelmesi MHP ile AK Parti arasındaki iplerin gerilmesine neden oldu.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Özgür Özel'in açıklamalarına ve Cumhur İttifakı'nda bir sorun olduğu yönündeki ifadelerine tepki göstererek "CHP Genel Başkanı Sn. Özgür Özel’in Cumhur İttifakı’nın birliğinde ve bütünlüğünde bir sorun olduğunu düşünmesi beyhude bir yaklaşımdır. Sn. Özel’in Cumhur İttifakı bileşenlerine 'suç ortağı' demesi ise siyasi nezaket atmosferine yakışmayan saygısız bir siyasi saldırganlıktır. Cumhur İttifakı güçlü bir birliktelikle yoluna devam etmektedir ve her türlü saldırganlığa siyaset ve hukuk zemininde cevap verecek güçtedir. 
Sn Özel’in Cumhurbaşkanımızın iade-i ziyareti sonrasında bu şekilde yakışıksız bir açıklama yapmasını, yürüttüğü siyasete dönük olarak CHP içinde meydana gelen rahatsızlıkları giderme çabası olarak görüyoruz." açıklamasında bulundu.

Siyasetteki bu gerginliğin ne kadar daha devam edeceği ise merak konusu oldu.

Bakmadan Geçme