• Haberler
  • Siyaset
  • CHP Lideri Özel'in Cumhur İttifakı'nı Dağıtma Planı! Kendisinden Çok Emin, İşte Detaylar

CHP Lideri Özel'in Cumhur İttifakı'nı Dağıtma Planı! Kendisinden Çok Emin, İşte Detaylar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, her fırsatta birlik ve beraberlik mesajı veren Cumhur İttifakı'nı dağıtabileceğini iddia etti. Özel, nasıl dağıtabileceğini de açık açık söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında başlayan görüşmeler sonrasında Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin rahatsızlığını dile getirmesiyle başlayan süreçte dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor.

Kamuoyunda Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var sorularının sorulduğu ve hemen her fırsatta AK Parti kanadından Cumhur İttifakı ile ilgili olumsuz bir durum olmadığının anlatıldığı dönemde CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den dikkat çeken bir çıkış geldi.

31 Mart yerel seçimlerinden yüzde 37,7 ile 47 yıl aradan sonra birinci parti çıkan CHP siyasette dengeleri değiştiren taraf olmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birbiri ardında "normalleşme" görüşmelerine imza atan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bu hamleleri ise Cumhur İttifakı ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ise bir hayli rahatsız etmiş durumda.

BAHÇELİ 'YA BENİMSİN, YA KARA TOPRAĞIN' DİYOR

T24'ten Cansu Çamlıbel'e önemli bir röportaj veren CHP lideri Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Ya benimsin, ya kara toprağın" ifadelerini kullanır gibi davrandığını belirtti.

CUMHUR İTTİFAKI'NI DAĞITIRIM!

Bahçeli'nin "normalleşme" resti sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 31 Mart yerel seçimleri öncesindeki pozisyonuna geri döndüğünü belirten Özel, "Ben Erdoğan'a 'Sen Bahçeli'yi kafana takma. Ben sana Meclis'te de destek vereceğim, ekonomik pakette de destek vereceğim, arkandayım' dersem… Yani Erdoğan'a partner değiştirmeyi teklif edersem, Cumhur İttifakı'nı dağıtırım.

22 YILLIK HATALARINA ORTAK OLMAM

Ama bu benim sırtıma, AK Parti'nin 22 yıllık hatalarına, sorumluklarına ortak olmak gibi hiç taşımaya niyetim olmayan bir yük koyar. Ben iktidara gidiyorum. Benim partim birinci parti olmuş. Seçimden beri her ay oylarımız artıyor. Büyük bir ekonomik kriz var. Erdoğan ne depremzede için ne de enflasyonla ilgili verdiği sözleri tutuyor" dedi.

Özgür Özel'in bu açıklamalarının ardından AK Parti ve MHP kanadının ne tepki vereceği merak konusu oldu. 

Bakmadan Geçme