• Haberler
  • Siyaset
  • CHP Lideri Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye Çok Sert Cevap!

CHP Lideri Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye Çok Sert Cevap!

CHP Genel Başkanı Özel: 'Şimdi bizimle hesaplaşacakmış. Sayın Bahçeli bir hesaplaşma olacaksa 154'ümüzle istedikleri gibi hesaplaşsınlar siz vicdanınızla hesaplaşın'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özel, grup toplantısının hemen öncesinde MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin düzenlediği basın toplantısında kendisi ve partisi hakkındaki zehir zemberek açıklamalarına da aynı sertlikte cevap verdi.

Özel, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

"Memleketin AKP’nin ortya attığı gündemlerinin dışında, bir de AKP’nin 22 yılın sonunda çözmediği çok yakıcı gündemleri var. Hayat pahalılığı diye bir şey var. Bugün yine efendim Temmuz ayında enflasyon yine çıktı ama dezenflasyon yakında her ay aynı hikaye. Enflasyon durunca fiyatlar durmuyor ki. Sen onu 50’de tutarsan yüzde 50 fiyatlar artmış oluyor. Enflasyon düşerken fiyatlar düşmez fiyatların çıkış hızı azalır. En kötü günlerdeyiz deyince MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli “tarihin en ağır ekonomik krizi demek deli saçmasıdır” demiş. Hiçbir şey demeyeceğim. Sadece şunu diyeceğim. MHP’ye oy verenler AKP’ye oy verenler Cumhur İttifakı’na oy verenler eğer tarihin en ağır şartlarını yaşamıyorsanız, bakkalda, markette, pazarda elinizdeki parayla alışveriş yaparken keyfiniz yerindeyse Devlet Bey’e hak verin oy verin. Ama filenin dibi delikse kasabın önünden geçerken zorlanıyorsanız. AKP’nin geldiği gündem beri her ay 5 çeyrek kaybediyorsanız. Devlet Bey’in dediklerini cüzdanınızda görmüyorsanız sizin yeriniz sözde milliyetçilerin yeri değil, bu milletin derdiyle dertlenen Türkiye İttifakı’nın içidir, buyurun sizi bekliyorsunuz.

Çok ağır hakaretler var yine ama konuşmanın devamını okuyunca cevap vermekten vazgeçtim. Konuşmanın devamında çok sevdiğini söylediği köpeklerden bahsediyor. Nasıl MHP’lilerin hayvan sever olduğundan bahsediyor. Bunları söyleyerek artık herkesin köpeklere karşı ne yaptığını MHP milletvekillilerine bakınca göreceğini söylüyor. Ben bakıyorum komisyonda AKP söylüyor MHP oyluyor AKP söylüyor MHP oyluyor. Öyle bir haldeler ki AKP ötanazi diyor onu savunuyorlar, katliam diyor onu savunuyorlar, geri çektim diyor onu da savunuyorlar. Kendine ait fikri olmayan tek fikri AKP’nin fikrini desteklemek olan bir grupla karşı karşıyayız. Kişisel kararları geçtim partinin kararlarını da AKP’nin gözünün içine bakın ne diyorsa yapın diyen bir anlayışla karşı karşıyayız . Çok sevdiğini söylediği köpeklere komisyonda ne yaptıklarını görünce benim için sevgi dolu hiçbir cümle okumadım çok memnunum. Ben MHP’lilerin sevdiği gibi olmaktansa onları sevmediği biri olmayı tercih ederim.

MHP'YE 'İZZET ULVİ YÖNTER' VE 'SEMİH YALÇIN' GÖNDERMESİ

Devlet Bey’e bir tek şey söylemek isterim o ikisi hani bütün örgütün yaka silktiği o ikisi. O ikisi yazıyor çiziyor saldırıyor. Ben MHP’nin o ikisini o ikisinden başka savunanın olmamasından herkesin yaka silktiği o ikisinin partinin pozisyondan da sizin zorluklarınızdan da farkındayım. Ben nereye gitsem kimle konuşsam sorunun ne olduğunu biliyorlar. Şimdi o ikisi 154 kişilik liste yapmış mahkeme geri atmış. Şimdi bizimle hesaplaşacakmış. Sayın Bahçeli bir hesaplaşma olacaksa 154’ümüzle istedikleri gibi hesaplaşsınlar siz vicdanınızla hesaplaşın. Sizin onayınla Ülkü Ocakları Genel Başkanı olmuş. Ankara’nın ortasında vurulmuş. Vurulduğu andan itibaren o ikisinin verdiği haberler bir kişi tweet atmamış.

TÜİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Devlet Bey hayat pahalılığı yok demeye dursun, açıkladığı enflasyon oranlarıyla TÜİK geçen hafta açıkladığı rakamlardan sonra Genel Başkanı Yardımcımız Gamze Taşçıel TÜİK’e suç duyurusunda bulundu. TÜİK yöneticilerinin kamuoyunu doğru bilgilendirmedikleri ver verilecek maaş zamlarına olumsuz yönde etki ettikleri için. TÜİK’in yemekhanesinde bir yıl önce aynı yemek 4 çeşit yemek 35 lira bugün kaç para aynı yemek 170 lira. TÜİK’in yemekhane enflasyonu yüzde 385 TÜİK’in sokaktaki enflasyonu yüzde 71. TÜİK çalışanlarına şunu söylemek lazım. Her gün yemeğinizi alırken geçen seneki yemek fiyatlarıyla bunu sizin maaşınızla karşılaştırın. TÜİK kendi vicdanını kendi damarlarından baksın. Ama bu kuruma bu yanlışı yaptıranlar bunun hesabını er ya da geç verecek.

ERDOĞAN'A ASGARİ ÜCRET TEPKİSİ

Biz en düşük emekli maaşı, bir asgari ücret olmasını söyledik Tayyip Bey buna dertlenmiş. Demiş ki, ‘bunların sırtında küfe yok’. Vallahi aslında ben de o nu istiyorum. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak küfeyi istiyoruz. Millet sana küfeyi verdi. Küfenin içine emekliyi kayıyorsun ağır geliyor. Milletin efendisi denen çiftçiyi taşıyamıyor ağır geliyor. Ama 47 tane dirmanın vergi borcunu silelim deyince küfeyi taşıyor. Beyefendi’ye beşli çeteler ağır gelmiyor, 10 bin liraya geçinene asgari ücret ver diyorum ağır geldi diyor. Bırak ben taşıyacağım küfeyi. Asgari ücret deyince küfelerine ağır geliyor. 10 bin TL'lik emekli maaşını 12 bin 500 yapmış 33 milyar yük olmuş. Bu ağır geliyor müteahhitlerine sildiği borcu 660 milyar TL o ağır gelmiyor. Ver o küfeyi ver biz taşıyalım. Küfelerini taşıyamayanlar çıkarın o küfeyi biz taşıyacağız."

Bakmadan Geçme