• Haberler
  • Siyaset
  • CHP Renklerini Neden Değiştiriyor? Yeşil ve Mor Ne Anlama Geliyor?

CHP Renklerini Neden Değiştiriyor? Yeşil ve Mor Ne Anlama Geliyor?

CHP Lideri Özgür Özel, dikkat çeken bir çıkışta bulundu. Devletçilik okunun yarısını yeşile, diğer yarısını da mora boyayacaklarını söyleyen Özel'in açıklamaları gündem oldu. Kamuoyunda yeşil ve mor ne anlama geliyor? CHP renklerini neden değiştiriyor? Sorusunun cevabı merak konusu oldu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün ATO Congresium'da gerçekleştirilen CHP Olağan Kadın Kolları Kurultayı'na katıldı.

Özel, burada yaptığı konuşmada dikkat çeken ifadeler kullandı.

CHP Lideri Özel, partinin logosunda bulunan altı oktan devletçilik ilkesini temsil eden okun rengini değiştirmek istediklerini söyledi.

'YARISI YEŞİLE DİĞER YARISI İSE MORA'

Özel, devletçilik okunun çevre ve kadın-erkek eşitliğine vurgu yaparak yarısının yeşile yarısının da mora boyanacağını aktardı.

Eşit temsiliyet vurgusu yapan Özel, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"CHP’nin oklarının en ortasındaki devletçilik okunu, o program kurultayına katacağımız çevreci, doğa dostu ve sürdürülebilir kalkınmaya inanan projeler ve kadın erkek eşitliğine yönelik olan net tutumumuzla geldiğimizde bu devleti nasıl yöneteceğimizi söylerken devletçilik okunun yarısını yeşile yarısını mora boyayacağız. Eşit temsili bu partiye de bu ülkeye de biz getireceğiz."

YEŞİL VE MOR NE ANLAMA GELİYOR?

Özel'in açıklamaları sosyal medyada gündem oldu. Binlerce kişi CHP'yi DEM Parti ile yan yana getirerek CHP'nin DEM Parti'ye hizmet ettiği yönünde yorum ve iddialarda bulundu.

DEM Parti'nin de renkleri arasında yeşil ve mor renklerinin bulunması sosyal medya kullanıcılarının böyle bir yorumda bulunmasına neden oldu.

MUHABİR

Bakmadan Geçme