• Haberler
  • Gündem
  • CHP ve DEM Parti Milletvekillerinin Sokak Köpeği İmtihanı!

CHP ve DEM Parti Milletvekillerinin Sokak Köpeği İmtihanı!

Türkiye'nin en önemli problemlerinden birisi haline gelen ve özellikle çocukların korkulu rüyası haline gelen başıboş sokak köpeği sorununun çözümü için yapılan görüşmelere CHP, DEM ve TİP milletvekillerinin mağdur ailelere yönelik davranışları ve söylemleri damga vurdu. Acılı ailelerin üzerine yürüyen, şov yapmakla suçlayan ve aileleri salondan kovan milletvekillerine kamuoyunda tepkiler çığ gibi.

Türkiye'nin en önemli sorunlarından birisi haline gelen ve kamuoyunda tartışmalara yol açan, hasta olanların yanında sayıları kamu güvenliği açısından tehlike oluşturan sahipsiz hayvanlara ötanazi öngören sokak hayvanlarına ilişkin yasa teklifinin görüşmeleri, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda da görüşüldü.

AK Parti tarafından hazırlanıp, TBMM Başkanlığı'na sunulan sahipsiz hayvanlara yönelik 'Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', kamuoyunda tartışmalara yol açtı. Hayvan hakları savunucuları, özellikle hasta hayvanların yanında sayıları kamu güvenliği açısından tehlike oluşturan sahipsiz hayvanlara ötanazi yapılmasını öngören teklife tepki gösterdi. Kamuoyunda tartışmalara yol açan yasa teklifinin görüşmelerine TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda dün başladı. 3 Maddesi kabul edilen teklifin görüşmeleri 22 Temmuz’a ertelendi.

AK Parti milletvekilleri komisyona sokak köpeklerinin saldırısı sonrası hayatını kaybeden, yaralanan ve sakat kalan çocukların fotoğraflarıyla komisyona katılırken sokak köpeklerinin saldırısı sonrası çocukları ölen veya yaralanan aileleri de salona aldı.

İLK TARTIŞMA VEKİLLER ARASINDA YAŞANDI

AK Parti milletvekilleri toplantıya, sokak köpeklerinin saldırısı sonucu yaralananların fotoğrafları ile katıldı. Ak Parti'liler, yasa teklifine yönelik itirazlarını dile getiren vekillere bu fotoğrafları gösterdi. AK Parti ile DEM Parti milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

ACILI ANNEYİ ŞOV YAPMAKLA SUÇLAYIP ÜZERİNE YÜRÜDÜLER

Komisyon toplantısına, Antalya'da başıboş sokak köpeklerinden kaçarken kamyonun altında kalıp hayatını kaybeden 10 yaşındaki Mahra Melin Pınar'ın annesi Derya Pınar da katıldı.

Toplantı esnasında kanunla ilgili konuşan AK Partili milletvekilinin "insanı yaşat ki, devlet yaşasın" ifadesine anne Derya Pınar destek verince, muhalefet milletvekilleri acılı anneye tepki gösterdi.

Tepki karşısında şaşkına dönen anne Derya Pınar, ölen çocuğunun ayakkabılarını muhalefet vekillerine gösterdi. 
CHP'li bir milletvekili, başıboş köpekler nedeniyle hayatını kaybeden Mahra’nın annesi Derya Pınar’a hakaret ederek şov yaptığını iddia ederek dışarı çıkarılmasını istedi. 

Başıboş köpekler nedeniyle kızı ölen Derya Pınar’ın salondan çıkarılmaması üzerine CHP'li vekiller masalara vurmaya başladı.
CHP, DEM Parti ve TİP'li milletvekilleri ise "senin çocuğunu AKP öldürdü diyerek" annenin üzerine yürüdüler.

KÖPEKLERİN PARÇALADIĞI TUNAHAN YILMAZIN BABASI HALİL YILMAZI SALONDAN KOVDULAR

Ankara’da okul yolunda sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan ve 15 kez ameliyat olan 10 yıl boyunca da tedavi görmek zorunda olan Tunahan Yılmaz’ın babası Halil Yılmaz’a bağırarak TBMM’den kovdular.

Salonda gergin anların yaşandığı tartışmada Halil Yılmaz, “ben her gün Allah’a yalvardım oğlumu benden alması için. 10 yıl tedavi görecek” diyerek kendisini salondan kovan milletvekillerine tepki gösterdi.

Öte yandan Halil Yılmaz’ı TBMM’den kovan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in “Sinop Avcılar Kulübü “Üyesi olduğu ortaya çıktı!
Karadeniz’e kamuoyunda “Zevk için hayvan öldürenlerden hayvanseverlik dersi alıyoruz” şeklinde tepki gösterildi.

Yaşanan tüm gerginliklerin ardından Sokak köpeklerinin uyutulmasını da içeren kanun teklifinin TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda 18 saat süren görüşmelerinde ilk 3 madde kabul edildi. Buna göre Kanun'un amaçlarına "insan, hayvan ve çevre sağlığı gözetilmek kaydıyla" ifadesi ekleniyor, kanun'daki "yakala-kısırlaştır-sal" metodunun kaldırılması nedeniyle hayvan bakımevi tanımında uyum değişikliği yapılıyor. Öte yandan komisyondaki yasa teklifiyle ilgili görüşmeler 22 Temmuz Pazartesi gününe ertelendi.

CHP, DEM ve TİP milletvekillerinin mağdur ailelere yönelik tepki çeken söylem ve hareketleri milletin hafızasına kazındı. Sosyal medyada milyonlarca kişi milletvekillerine acılı ailelere karşı yaklaşımlarından dolayı tepki göstermeye başladı.

MUHABİR

Bakmadan Geçme