Çiftçiler Avrupa'yı Yangın Yerine Çevirdi

Fransa'da başlayan, Belçika, Almanya, Polonya, İspanya, İtalya ve Romanya'yı da içine alan çiftçi protestoları Avrupa'yı adeta yangın yerine çevirdi.

Günlerdir ana yolları kapatan, hükümet binalarının önüne hayvan dışkısı bırakıp tarım araçlarını çeken çiftçiler son olarak Belçika'da Avrupa Parlamentosu'nu kuşattı. Ana yollara ulaşımın imkansız hale geldiği eylemlere karşı polis müdahale etmekte güçlük çekiyor. Çiftçiler, devasa tarım araçlarıyla yollarda ve kritik noktalarda adeta devriye geziyor.

Belçika'da çiftçiler, artan maliyetler, Avrupa Birliği'nin (AB) çevre politikaları ve ucuz ithal ürünler gibi konulardaki rahatsızlıklarına dikkat çekmek için ana yolları trafiğe kapatarak protesto düzenledi. Başkent Brüksel ve çevresinde yayılan protestolar sonucunda çiftçiler AB Parlamentosu'nun önünü kuşatmaya çalıştı.


PROTESTOLAR BİRÇOK ÜLKEYE SIÇRADI

Çiftçilerin tarım sektöründe artan sorunlara dikkat çekmek için başlattığı traktörlü eylemler Avrupa'nın birçok ülkesine yayıldı. Fransa'da başlayan, Belçika'nın ardından birçok ülkeye sıçrayan protestolar Almanya, Polonya, İspanya, İtalya ve Romanya'da sürüyor.

FRANSA, KONVOYUN BAŞKENTE ULAŞMASINI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR

Öte yandan; protestoların sürdüğü Fransa'nın başkenti Paris'te, Başbakan Gabriel Attal'ın konuşması ve tarım sektörüne yönelik herhangi bir açıklama yapmaması üzerine çok sayıda çiftçi traktörleriyle konvoy oluşturarak A6 yolunu trafiğe kapattı. Fransız jandarma zırhlı personeli, konvoyun Paris'e doğru daha fazla ilerlemesini önlemek üzere traktörleri engelledi.

Bakmadan Geçme