• Haberler
  • Dünya
  • Çin Sahil Güvenliği Filipinler Ordusuna Ait Bota Saldırdı! Bölgede Tansiyon Yükseliyor

Çin Sahil Güvenliği Filipinler Ordusuna Ait Bota Saldırdı! Bölgede Tansiyon Yükseliyor

in Sahil Güvenliği 17 Haziran'da BRP Sierra Madre gemisine ikmal yapmak için giden Filipinler botlarına saldırdı. Çin Sahil Güvenliği personeli, balta, bıçak, siren ve flaş ışıklar kullanarak fiziksel saldırıda bulundu.

Çin Sahil Güvenliği Filipinler Ordusuna Ait Bota Saldırdı! Bölgede Tansiyon Yükseliyor

Çin Sahil Güvenliği'nin Güney Çin Denizi'nde Filipinler ordusuna ait botlara saldırdı.Filipinler Silahlı Kuvvetleri'nin açıklamasına göre, Çin Sahil Güvenliği 17 Haziran'da BRP Sierra Madre gemisine ikmal yapmak için giden Filipinler botlarına saldırdı.

GÖZ YAŞARTICI GAZ İLE SALDIRDILAR

Çin Sahil Güvenliği personeli, balta, bıçak, siren ve flaş ışıklar kullanarak fiziksel saldırıda bulundu. Filipinler askerleri ise cesurca karşılık vererek pozisyonlarını korudu.

Açıklamada, Çin Sahil Güvenliği'nin bir Filipinler askerini baltayla yaralama tehdidi, halatlarla botu çekme girişimi, sirenlerle kaos oluşturma ve göz yaşartıcı gaz kullanma gibi saldırılar gerçekleştirdiği belirtildi. Çin Sahil Güvenliği'nin saldırgan eylemleri devam ederken, Filipinler askerleri yaralı arkadaşlarına yardım ederek profesyonelliklerini sergiledi.

BOTLAR KULLANILMAZ HALE GELDİ

Filipinler Silahlı Kuvvetleri, Çin Sahil Güvenliği'nin botlarına taş ve farklı cisimler fırlatması, botları keserek kullanılamaz hale getirmesi, sirenleri sürekli çaldırması gibi saldırılarıyla karşı karşıya kaldı. Çin Sahil Güvenliği'nin ayrıca Filipinler botlarını sıkıştırıp sürüklediği, malzemeleri yağmalayıp ekipman çaldığı ifade edildi.

Bu gelişmeler, bölgedeki gerilimi artırırken, uluslararası toplumun dikkatini çekmeye devam ediyor. Güney Çin Denizi, Çin, Filipinler, Vietnam, Malezya, Brunei ve Tayvan'ın egemenlik iddiaları nedeniyle önemli bir bölgesel gerilim kaynağı olarak kalmaya devam ediyor.

Yapılan açıklamayla birlikte paylaşılan görüntülerde, onlarca Çin Sahil Güvenlik personelinin Filipinliler askerlerinin bulunduğu botlara bıçak ve baltalarla saldırdığı, botlarını patlatmaya çalıştığı görüldü.

ÇİN AÇIKLAMA YAPTI

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian ise gerçekleştirdiği basın toplantısında, "Çin Sahil Güvenliği tarafından olay yerinde gerçekleştirilen hareket, profesyonel ve ölçülüydü" dedi. Lin, "yasadışı" bir ikmal görevini durdurmaya çalıştıklarını belirtti.

Bakmadan Geçme