• Haberler
  • Gündem
  • Çivi Dahi Çakılamaz Denilen İstanbul Boğazı'nın Kalbine Villa Kondurdular!

Çivi Dahi Çakılamaz Denilen İstanbul Boğazı'nın Kalbine Villa Kondurdular!

İstanbul Boğazı'nda Çivi dahi çakılmaz denilen alanda devam eden villa inşaatına kimin izin verdiği merak konusu olurken inşaata çok büyük tepki geldi.

İstanbul Boğazı'nda "Çivi dahi çakılamaz" denilen Vaniköy sırtlarında, ağaçların kesilerek lüks villa yapımına başlanması Türkiye'yi ayağa kaldırdı. 

Ormanlık alan içerisinde hızla yükselen boğaz manzaralı inşaatın kime ait olduğu ve nasıl izin alındığı ise bilinmiyor.

Olayın gündeme gelmesinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri de polis eşliğinde harekete geçti.

İBB'NİN YETKİ ALANINDA

Büyük yankı uyandıran konuyla ilgili bir açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Malik Ejder Batur, alanın İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki alanında olduğunu belirterek uyarı yazısının kuruma iletildiğini duyurdu. Batur açıklamasında "Üsküdar Vaniköy'de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde bir takım izinsiz inşai faaliyetlerin gerçekleştiği tespiti üzerine İl Müdürlüğü'müzce inceleme başlatılmış olup, mezkur bölgenin İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahası içerisinde olması nedeniyle gerekli cezai işlemlerin ivedilikle yapılması gerektiği konusunda uyarı yazısı ilgili kuruma iletilmiştir" ifadelerine yer verdi.

"BU KAÇAK YAPILAŞMAYA KİMLER GÖZ YUMUYOR?"

Konuyla ilgili bir değerlendirme de AK Parti İstanbul İl Başkanı Orman Nuri Kabaktepe'den geldi. Kabaktepe, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İstanbul Boğaziçi'nin nadide güzelliklerinden biri olan Üsküdar Vaniköy'deki ormanlık alan, İstanbul'un nefes borusu olarak bilinen yeşil alanların başında gelir. Ancak Vaniköy'den gelen görüntüler, bu eşsiz doğa parçasının kaçak yapılaşma tehdidiyle karşı karşıya olduğunu gözler önüne seriyor. Bölgenin İBB denetiminde olduğu bilinirken, İBB yönetiminin neden bu duruma müdahale etmediği konusunda kamuoyuna bir açıklama borcu vardır. Bu kaçak yapılaşmaya kimlerin göz yumduğu ve kimlerin bu talanın arkasında olduğu sorularının yanıtları, İBB Başkanı'nın sorumluluğundadır. Vaniköy'deki orman arazisinin yağmalanmasına göz yummak, sadece çevreye değil, aynı zamanda İstanbul halkına da ihanet etmek demektir. İBB yönetiminin, bu kaçak yapılaşmaya neden sessiz kaldığını, kimlerin menfaatine hizmet ettiğini açıklaması gerekmektedir. Aksi takdirde, Boğaziçi'nin nadide yeşil alanlarının birer birer yok olmasının vebali İBB yönetiminin omuzlarında olacaktır" dedi.

Bakmadan Geçme