• Haberler
  • Gündem
  • Coca Cola Türkiye değer kaybediyor İsrail Boykotunun bilançosu ağır oldu

Coca Cola Türkiye değer kaybediyor İsrail Boykotunun bilançosu ağır oldu

İsrail'in tam destekçisi olan firmalardan birisi de Coca Cola. Yıllardır süren işgalden bahsedilirken Coca Cola da her daim boykot edilmesiyle gündem olmuştur. Bu boykot sonuçlarına nihayet ulaşmış olabiliriz.

Terör devleti İsrail 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 22 binden fazla sivili çocuk kadın yaşlı ayırt etmeden acımasızca katletti. Binlerce Gazzeli yurtlarından sürüldü, evlerinden oldu.

Siyonistlerin Filistin'de yürüttüğü soykırım politikası dünya halklarından büyük tepki gördü. Onlarca ülkede yüzbinler meydanlara inerek İsrail terörünü lanetledi.

İsrail'e destek açıklayan şirketlere karşı da boykot kampanyaları başlatıldı. Türkiye'de de İsrail menşeli ve İsrail'de destek açıklayan markaların ürünlerine karşı geniş çaplı bir boykot kampanyası düzenlendi. 

BOYKOT VE COCA COLA

İsrail'in tam destekçisi olan firmalardan birisi de Coca Cola. Yıllardır süren işgalden bahsedilirken Coca Cola da her daim boykot edilmesiyle gündem olmuştur. Nihayet bu boykotun sonuçlarına gelmiş olabiliriz.

Coca Cola İçecek'in (CCI) 2023 yılının hem son çeyrek döneminde, hem de yılın tamamında konsolide satış hacmi düşüş gösterdi.

CCI tarafından KAP'a yapılan açıklamaya göre, 2023 yılı son çeyrekte konsolide satış hacmi yıllık bazda yüzde 11,5, yılın tamamında ise yüzde 2,6 geriledi.

Coca Cola şirketinin bu küçülmeyle ilgili açıklaması ise şöyle:

"2023 yılında, doğal afetler, makroekonomik olumsuzluklar ve komşu bölgelerdeki siyasi huzursuzlukların tüketicilerin satın alım gücünü, harcama isteğini ve dolayısıyla iş üretimini etkilemesiyle faaliyet ortamımızdaki zorluklar devam etmiştir. Buna bağlı olarak, daha önceki üç aylık sonuçlarımıza ilişkin bilgi notlarında belirttiğimiz gibi, CCI'ın satış hacmi de bu dış faktörlerden olumsuz etkilenmiştir. CCI’ın konsolide satış hacmi 2023 yılında geçen yıla kıyasla %2,6 azalarak 1,5 milyar ünite kasa ("ü.k.") olmuştur..."

"Komşu ülkelerdeki siyasi huzursuzluk" olarak da bahsedilse Gazze'deki katliamın nihayet farkında olan bu açıklama boykotun da işe yaradığının bir göstergesi olmuştur. 

Bakmadan Geçme