• Haberler
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dikkat Çeken Köfteci Yusuf Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dikkat Çeken Köfteci Yusuf Açıklaması

Erdoğan: 'Bu tür olaylar halk sağlığını tehlikeye atıyor ve tüketicinin güvenini zedeliyor. Bu yüzden hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceğiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretleri dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan buradaki açıklamalarında İsrail'in Gazze'ye saldırılarına karşı Türkiye'nin stratejilerini açıkladı, Kabine'de değişiklik sinyali verdi. Ayrıca Köfte Yusuf ve domuz eti kullanımı olayına da değinen Erdoğan, işletme hakkında gerekli hukuki adımların atıldığını ve denetimlerin sıkılaştırılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretleri dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, günlerdir Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Köfteci Yusuf olayıyla ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

KÖFTECİ YUSUF OLAYI

Erdoğan, bir köfteci zincirinde domuz eti tespit edilmesine yönelik soruya sert tepki gösterdi. Bu olayın kesinlikle kabul edilemez olduğunu vurgulayan Erdoğan, ilgili işletme hakkında gerekli hukuki adımların atıldığını ve denetimlerin sıkılaştırılacağını belirtti.

Gıda konusunda denetimlerin süreceğini vurgulayan Erdoğan: "Türkiye'de 724 bin gıda işletmesi var. Bunlar üretenler, satanlar, dağıtanlar. Bunlar her yıl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından mutlaka bir kez denetlenir. Bu yıl denetimlerin sayısı 1 milyona yaklaştı. Tarım ve Orman Bakanlığımız bir sıkıntı tespit edildiği anda bunları elektronik olarak anlık takip edilebilecek bir hale getirdi. Sözünü ettiğiniz köftecideki denetimde Ankara'da iki şubede uygunsuz gıda tespiti yapılıyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunuluyor. İtiraz süreçleri oluyor. Mahkeme Tarım Bakanlığımızın kararını önce iptal ediyor, Bakanlık tarafından bu karara itiraz edildiğinde bu kez itirazlar kabul ediliyor. Yargı süreci tamamlandığında ve kesinleştiğinde de bu denetim raporu yayımlanıyor. Bakanlığımızın yapmış olduğu idari işlemler de yargısal denetim altındadır. Herkesin de kendini savunma hakkı bulunuyor. Netice itibarıyla mahkeme nihai kararı veriyor, Bakanlık da denetimin sonucunu yayımlıyor. Bu denetimlerimiz devam edecek, devam ediyor. Sonuç itibarıyla gıda konusu hakikaten ciddiye alınması gereken bir husus" ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme