• Haberler
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu, Yıldız Sarayı Yeniden Ziyarete Açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu, Yıldız Sarayı Yeniden Ziyarete Açıldı!

İstanbul'un simge eserlerinden olan Yıldız Sarayı, 6 yıl süren restorasyon çalışmasının ardından yeniden ziyarete açılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, restorasyon çalışmaları tamamlanan Yıldız Sarayı'nın yeniden ziyarete açılacağını duyurdu.

Erdoğan, yaptığı açıklamada, "İstanbul’umuzun simgelerinden Yıldız Sarayı, bugünden itibaren kapılarını halkımıza ve dünyanın dört bir yanından gelecek ziyaretçilerine açıyor. Tekrar eski görkemine ve güzelliğine kavuşturarak milletimizin istifadesine sunduğumuz Yıldız Sarayımız hayırlı, uğurlu olsun. Millî Saraylar Başkanlığımızca yürütülen 6 yıllık titiz bir restorasyon ve tefriş çalışmalarının neticesinde ecdat yadigârı Yıldız Sarayı’nı ihya ettik. Yıldız Sarayı, milletimizin her bir ferdinin gururla gezebileceği, gençlerimizin tarihimizin çok önemli bir bölümünü bizzat teneffüs edebileceği muhteşem bir müze olarak hizmet vermeye hazırdır. Sarayın yeniden ihyasıyla birlikte İstanbul’umuzun tarihî, kültürel ve turistik cazibesinin daha da artacağına inanıyorum. Bu vesileyle cennetmekân Sultan II. Abdülhamid Han’ı ve kahraman ecdadımızı rahmetle yâd ediyorum." ifadelerine yer verdi.

BİR ÇOK YAPI İLK DEFA ZİYARETE AÇILACAK

Büyük Mabeyn Köşkü, Çit Kasrı, Küçük Mabeyn Köşkü ve Harem Dairesi başta olmak üzere bir çok yapı tarihinde ilk kez ziyarete açılmış olacak. Limonluk, Kameriye Köşkü, Hamam, 3. Selim Çeşmesi, Ada Köşkü ve Cihannüma Köşkü de ilk defa görülecek yapılar arasında yer alıyor. 

Öte yandan sarayda bulunan Sultan 2. Abdülhamid'in hayatına, kişiliğine ve liderliğine ışık tutan eserler de ilk defa sergilenecek. 

MUHABİR

Bakmadan Geçme