• Haberler
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Hedef Alan Fatih Altaylı'dan Skandal İfadeler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Hedef Alan Fatih Altaylı'dan Skandal İfadeler!

Fatih Altaylı: 'Türkiye'nin neyine oraya girmek. Yapamayacağını sen de biliyorsun. Yaptırmazlar. Kafana odunla vururlar vallahi'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail ile alakalı söylemlerini konu edinen gazeteci Fatih Altaylı, YouTube kanalında yaptığı programda Erdoğan’a yönelik tepki çeken açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize’de yaptığı konuşmada, Biz Karabağ’a, Libya'ya nasıl girdiysek benzerini (İsrail) onlara da aynen yaparız. Sadece biz güçlü olmalıyız ki bu adımları atalım” ifadelerini programına taşıyan Altaylı, şunları söyledi:

"Filistin Gazze meselesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan dedi ki Karabağ, Libya’ya nasıl girdiysek oraya da yaparız dedi.  İnşallah yapmazlar biraz zor tabii arada koca bir Suriye var. Yani Suriye'yi nasıl geçecekler? Çok merak ederim orada.  Arap ülkeleri böyle bir şey yapmazken biz niye böyle bir şey yapıyoruz? Ne battı bize, ne derdimiz var? İsrail'in yaptığı katliamı asla savunmuyorum. İsrail’in ve Netenyahu'nun Allah belasını versin. Yani gerçekten yaptıkları kabul edilir bir şey değil. Ama uluslararası kamuoyu zaten İsrail’e dönmüş vaziyette. Avrupalı, ya da Batılı devletler bunu destekliyor olmaları… ya da Amerikalı birtakım ne diyeyim o Amerikan sistemi içerisinde parayla satın alındığı çok net olan veya satın alınabilirliği bilinen kongre üyelerinin kalkıp da bu Netenyahu denen ş…. alkışlıyor olmaları bir mana ifade etmez. 

TÜRKİYE’NİN NEYİNE ORAYA GİRMEK

Kamuoyun da giderek aleyhine dönerken Türkiye'nin neyine oraya girmek? Ayrıca da ne yapacaksın? Madem bu kadar gücün var, madem bu kadar sınır ötesinde 500 bin kilometreyi aşağılara gidebiliyorsun, git kardeşim kandili o zaman git önce PKK'yı temizle. Ya sen burnunun dibindeki şeye operasyon yaptığın zaman dayak yiyorsun Amerikalılardan çekil oralardan falan diyorlar. Tutup kalıyorsun yani. Sallamak serbest. Nasıl yapacaksın? Burnunun ucundaki PKK’ya yapamıyorsun ya. Ne yapacaksın? Bütün Suriye’yi tankla topla geçecek şeye mi gideceksin ya da çıkarma gemileri Gazze'ye çıkarma mı yapacaksın? Yani makul olan var, makul olmayan var yani tamam Türkiye'nin bu konudaki politik çabalarına, uluslararası kamuoyunda Netenyahu iktidarını ve İsrail'in bu politikasını lanetlemesine sonuna kadar katılıyorum. Yüzde yüz doğru. Yani insanlık dramı var orada. Taş taş üstünde bırakmamışlar. Şimdi bir de Lübnan’a saldıracaklar utanmadan.

KAFANA ODUNLA VURURLAR VALLAHİ

Bu denli saldırgan bir ülke elbette ki bütün bölgeye zarar. Ama dur abi dur bir dakika. Yapamayacağını sen de biliyorsun ben de biliyorum. Yapamazsın yani yaptırmazlar. Senin de böyle yapacak bir gücün yok zaten. Kafana odunla vururlar vallahi. Ama işte siyaset bu gireriz geliriz. Ne oldu abi bir gece ansızın gelebiliriz de dostum oldu sarıldın öpüştün. Yok böyle bir gece ansızın gelebiliriz falan yok yani artık böyle bir dünya yok. Gerek de yok ayrıca."
 

Bakmadan Geçme