• Haberler
  • Dünya
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Gazze Kasabı' Benzetmesi İsrail'i Kızdırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Gazze Kasabı' Benzetmesi İsrail'i Kızdırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze'de adeta katliam yaparak kan gölüne çeviren ve dünya kamuoyunun da tepkisini çeken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yönelik 'Gazze Kasabı' ifadesi İsrail'i kızdırdı.

Erdoğan’ın ifadesi sadece Tel Aviv yönetimini değil İsrail halkını da kızdırdı. Türk ürünlerine yönelik boykot bu ifadenin ardından hız kazanırken en ilginç protesto kahve üreticisi bir firmadan geldi.

Kahvenin Üstündeki Türk İsmini Attılar

İsrail medyasında yer alan haberlere göre, öğütülmüş Türk kahvesi satan bir firma paket üzerindeki isimlendirme de değişikliğe gitti.
Daha önceki paketlerde Türk Kahvesi ibaresi yer alırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Gazze Kasabı” çıkışının ardından markanın paketinin üzerindeki “Türk” ifadesi kaldırılarak yerine İsrail bayrağı konuldu.

İsrail medyası ayrıca Türkiye'nin Hamas'a desteği sebebiyle Türkiye ile bağı olan ürünlere boykot baskısının devam ettiğini, şirketin geçici olarak İsrail bayrağı ve sloganlarını kullanma kararı aldığına dikkat çekti.


Markanın en bilinen ürünü olan Elite Türk Kahvesi'nin paketinin değiştiği belirtilirken yeni paket üzerinde İsrail bayrağının yanı sıra "Zafer nesli", "Birlikte daha güçlüyüz" ve "İsrail halkı yaşayacak" ifadeleri yer alması dikkat çekti.

Bakmadan Geçme