• Haberler
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İslam düşmanlığına ve yabancı karşıtlığına varan bir furyayla karşı karşıyayız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İslam düşmanlığına ve yabancı karşıtlığına varan bir furyayla karşı karşıyayız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da '2023 Yılı Dış Ticaret Rakamları Açıklaması' programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 yılı dış ticaret açıklaması konuşması

Süper Kupa Finali’nin ertelenmesiyle başlayan ve TÜGVA öncülüğünde, Milli İrade Platformu tarafından "Şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet" etkinliğinden dönen bir vatandaşın yumruklu saldırıya uğramasıyla devam eden olaylara değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açık bir sabotaj girişimiyle karşı karşıya kalındığını ve bu oyunu boşa çıkaracaklarını söyledi.

Erdoğan, “Turizmi baltalamaya yönelik dış bağlantılı kampanya yürütüldü. Şimdi benzer kampanya spor üzerinden oluşturuluyor. Nefret dalgasının Türkiye’ye yatırım yapan, zor zamanlarda yanımızda olan ülkeleri hedef alması tesadüf değildir. Provokasyonlarla, art niyetli söylemlerle, ülkemizi bölgedeki ortaklarından, tarihi bağlarının olduğu kardeş ülkelerden koparma girişimlerinin farkındayız Sırf kökeninden dolayı insanlar horlanıyor. İslam düşmanlığına ve yabancı karşıtlığına varan bir furyayla karşı karşıyayız. Muhalefet aktörleri de bu nefret siyasetine gönüllü figüranlık yapmaktadır. Türkiye'nin çıkarlarına yönelik açık bir sabotaj girişimi vardır. Nasıl daha önceki kirli senaryoları yırtıp attıysak bu oyunu da mutlaka boşa çıkaracağız” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme