• Haberler
  • Siyaset
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Onlarca Suç Kaydı Olan Kriminal Tiplerin Ortalıkta Dolaşması Bizi Rahatsız Ediyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Onlarca Suç Kaydı Olan Kriminal Tiplerin Ortalıkta Dolaşması Bizi Rahatsız Ediyor!

Erdoğan: 'Onlarca suç kaydı olan kriminal tiplerin ortalıkta dolaşması bizi rahatsız ediyor. Bir diğer husus 6 yıldan az ceza alanların hiç cezaevine girmeden hayatını sürdürebilmesidir.'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada kadın cinayetleri ve suçlulara yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi;

"İnsanlarımızın sokakta, evinde, iş yerinde hiçbir endişe duymadan hayatını güvenle sürdürebilmesini sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız.

Onlarca suç kaydı olan kriminal tiplerin ortalıkta dolaşması bizi rahatsız ediyor. 

Suçu önlemeden suçla ve suçlularla mücadeleye, yargılamalardan infaz ve ıslah sistemimize, nerede boşluk varsa mutlaka hal yoluna koyacağız. Emniyet teşkilatımız içinde zafiyet varsa neşteri vurup gidereceğiz, adalet sistemimizde tıkanıklık, yanlışlık varsa neşteri vurup çözüme kavuşturacağız. Belirli suçlarda infaz hükümlerinin, alınan cezanın yüzde 10'u cezaevinde geçirildikten sonra işlemeye başlaması sağlanacaktır. Mesela 5 suç kaydı olan birinin, diğer davalarının bitip sabıka kaydına işlenmesi beklenmeden tutuklu yargılanmasının önü açılacak. Tutukluluk süresi, kişinin işlediği suçlar ve alacağı cezalarla orantılı belirlenecek. Bu husus toplum vicdanını yaralayan belirli suçlar için geçerli olacak. Kanunların suçlu lehine işlemesi çarpıklığını düzeltecek ilk adım kurumsal düzenleme, 2'si seri suç işleyenlerin tutuklanmasının kolaylaştırılmasına yönelik."

MUHABİR

Bakmadan Geçme