• Haberler
  • Siyaset
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan Paris Olimpiyatları'nın Açılış Törenine Neden Gitmediğini İlk Kez Açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Paris Olimpiyatları'nın Açılış Törenine Neden Gitmediğini İlk Kez Açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm dünyanın tepkisini çeken Paris Olimpiyatları'nın açılışına neden katılmadığını ilk kez açıkladı. Erdoğan'ı gitmemesi yönünde torunu ikna etmiş.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un davet etmesine rağmen Paris Olimpiyatları'nın açılışına neden katılmadığını da açıkladı.

Özellikle açılıştaki LGBT gösterileri tüm dünyanın tepkisini çekerken Türkiye'den de tepkiler arka arkaya gelmişti. Erdoğan da davet edilmesine rağmen açılış törenine katılmayarak dikkatleri üzerine çekmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A 13 YAŞINDAKİ TORUNU ENGEL OLMUŞ!

Katılığı il başkanları toplantısında ilk defa bu konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, şunları söyledi;

"Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarının açılışında sahnelenen ahlaksızlık, karşı karşıya olduğumuz tehdidin boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Macron beni davet etti. Ben de gelebileceğimi söyledim. 13 yaşındaki torunum, dede gitme dedi. Niye dedim? Orada LGBT gösterisi yapacaklar dedi. çıkardı bana İnstagram'dan o görüntüleri. Tamam kızım gitmeyeceğim dedim.

Düşünebiliyor musunuz? İnsanları birleştirmesi gereken bir uluslararası spor etkinliği; maalesef insanlığa, fıtrata ve insanı insan yapan değerlere düşmanlıkla açıldı. Bakınız bizim inancımızda insan "yaratılmışların en şereflisi"dir. İnsanın bu dünyadaki çabası yüksek bir ahlak üzerine yücelmektir.

Paris’te yapılmak istenen ise “Eşref-i mahlukat” olan insanı, "Esfeli safilin"e, yani hayvanlardan dahi aşağı seviyeye çekme projesidir. İlk fırsatta sayın Papa'yı da bununla ilgili arayacağım. Onunla Hristiyan alemine ve tüm Hristiyanlara karşı yapılan ahlaksızlığı paylaşacağım.

Olimpiyatlar; insan tabiatını bozan, aileyi ifsat eden, nesillerin emniyetini ve bekasını tehdit eden sapkınlığa alet edilmiştir. Olimpiyatların uluslararası etkisi kullanılarak, en masum varlıklarımız olan çocuklarımız iğrenç bir şekilde hedef alınmıştır. Paris’teki rezil sahne, sadece Katolik alemini, sadece Hristiyan dünyasını değil; en az onlar kadar bizi de rencide etti, bizde de infial oluşturdu."

"

MUHABİR

Bakmadan Geçme