• Haberler
  • Siyaset
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan Şeriata Yönelik Pervasızlıkların Temelinde Cehalet Var

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şeriata Yönelik Pervasızlıkların Temelinde Cehalet Var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Diyanet Akademisi Başkanlığı 1. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Merasimi'ne katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi;

"İslam’ı Türk’ten, Türkü de Din-i Mübin-i İslam’dan koparan, ayrıştıran, arasına sahte duvarlar ören anlayışın bu topraklarla hiçbir illiyeti yoktur. Son dönemde Türkiye karşıtı kimi çevreler tarafından aynı amaca hizmet eden çift kulvarlı bir kampanya yürütüldüğünü görüyoruz. 


İslam’ın gaza ruhunu taşımayan bir Türklük tanımı ve projesi, aslında Türk milletini müzeye kaldırma, folklorik bir öğe haline getirme teşebbüsüdür.

Cehalet Karanlığını yırtıp Atacağız

Bu ülkenin en büyük siyasi partisinin genel başkanı, çocuklara din eğitimi verilmesine 'Orta Çağ zihniyeti' deme gafleti gösterebiliyor.

Türkiye’de sayıları az da olsa kimi çevrelerde 'şeriata' yönelik sergilenen pervasızlıkların temelinde cehalet ve bilgisizlik hastalığı vardır.

Bu ülkenin hukuku savunmakla görevli olan kimi baroları çıkıyor Kelime-i Tevhid lafzının yazılı olduğu bayraktan rahatsız oluyor hatta son derece edepsiz ifadelerle suç duyurusunda bulunabiliyor.

Millete ait tüm kadim değerleri gerilik emaresi olarak gördüler. Kılık kıyafetine göre insanımızı ayırdılar, ötekileştirdiler. Milli bünyemize tehdit teşkil eden bu cehalet karanlığını yırtıp atacağımıza inanıyorum.

FETÖ'cüler Yıllarca İnsan Devşirdi

Çağımızın Haşhaşileri FETÖ’cüler, dini kavramların arkasına saklanarak yıllarca insan devşirmişlerdir. 15 Temmuz, hoca kılıklı bir sahtekarın ülkemize ne kadar büyük zarar verebileceğinin en son örneğidir. Böyle bir facianın tekrar yaşanmasına müsaade edemeyiz. Tek bir evladımızın dahi ihanet şebekeleri ve terör örgütlerinin avucuna düşmesine rıza gösteremeyiz.
Hangi kökene, meşrebe, mezhebe, siyasi görüşe ve hayat tarzına sahip olursa olsun hiçbir insanımızın din konusunda yanlış, yanlı ve önyargılı bir anlayışla kuşatılmasını temenni etmeyiz.
 

Filistin'in Düştüğü Duruma Düşmeyecek Nesiller Yetiştirmeliyiz

Biz öyle bir nesli yetiştirmeliyiz ki Filistin’in düştüğü duruma düşmeyelim. İsrail'in dünyanın gözlerinin içine baka baka insanlık suçu işlediği Filistin ve Gazze'nin sizlere ihtiyacı var.

Bakmadan Geçme